ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Invasion av vägglös

Johan Nylander · 2 Maj 2013
Uppdaterad 2 Maj 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Vägglöss är ett växande problem i Sverige. Antalet saneringar har fördubblats de senaste tre åren, skriver Göteborgs-Posten.

29-åriga Josefine Stoltz och hennes sambo har levt med vägglöss i flera veckor och på nätterna blir de bitna, enligt tidningen. Trots att deras lägenhet sanerats flera gånger fortsätter vägglössen att frodas, möjligen beroende på att hela huset är drabbat.

– I tre veckor har vi sovit på provisoriska sängar i vardagsrummet och nu har vi återigen drabbats av bett. Förutom att det gör djävulskt ont, och ger elak klåda, så har det på allvar satt sig i psyket, säger hon till GP.

Vid Anticimex har man märkt en anmärkningsvärd ökning av löss det senaste decenniet. Förra året sanerades runt 15.000 bostäder i hela Sverige.

Lössen är experter på att sprida sig mellan lägenheter, både sid- och höjdleds. Problemet är som vanligast i lägenheter och studentkorridorer.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Nylander
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro