ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Investerarnas uppmaning till Apple: Skydda barnen – sätt lås på telefonerna

David Peterson · 8 Jan 2018
Uppdaterad 8 Jan 2018
Apple uppmanas införa lås på telefoner.

Apple uppmanas införa lås på telefoner. Foto: TT


Två stora investeringsgrupper uppmanar Apple att sätta lås som begränsar hur länge unga kan använda företagets telefoner. Uppmaningen kommer med en hänvisning till att barns psykiska hälsa kan påverkas av för mycket användning, skriver BBC.

klar

Artikellänk är kopierad

Brevet med uppmaningen skickades till Apple i helgen, skriver BBC. Brevets avsändare är investeringsgrupperna Jana Partner och California State Teachers’ Retirement System som tillsammans äger drygt 2 miljarder dollar i Apple aktier. De skriver att de tror att företagets rykte kan skadas om inget görs åt oron om att telefonanvändningen leder till dåligt psykiskt mående för barn och unga.

Enligt nyhetsbyrån Reuters känner ungefär hälften av tonåringarna i USA att de är beroende av sina telefoner och att de måste svara på meddelanden direkt.

En psykologiprofessor som BBC pratat med säger att uppmaning från investerarna är ett steg i rätt riktning.

– Det sätter som tekniken är utformad på nu gör att det blir mycket konflikt mellan barn och föräldrar, säger Sonia Livingstone, professor i psykologi vid London School of Economics.

Hon föreslår att mobiltillverkarna ser till att notifieringarna från olika appar är avstängda från början och att användarna får påminnelser om att de borde ta pauser från telefonerna.

Apple har ännu inte svara på uppmaningen.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro