ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ipad 2 – lämpar sig bäst för förstagångsköpare

Aron Andersson · 12 Apr 2011
Uppdaterad 12 Apr 2011

Den är tunn, snygg, tuff, ball och har två kameror. Men har en gammal skärm. Ipad 2 bäst för förstagångsköpare.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Urban Brådhe

Apples pekdator Ipad 2 säljer i rekordvolymer – igen. Uppföljaren har blivit tunnare, snyggare, lättare och fått två kameror.

Synd då att skärmen inte uppdaterats. Vana vid den högupplösta retina-skärmen på Iphone 4 får kisa eller zooma för att läsa minsta textstorlek på Ipad 2.

Uppdateringarna gör den visserligen vassare än föregångaren, men någon som redan har en Ipad gör nog bäst i att hoppa över den här generationen. I stället lämpar den sig bättre för förstagångsköpare.

I sin produktkategori är Ipad 2 bättre än alla konkurrenter, och i billigaste utförande till och med prisvärd.

Designansvarig måste ha läst en handbok för habegärlighet. Inga produkter ropar ”köp mig, kyss mig, smek mig” lika ljudligt som Apples. Och Ipad är prylnördarnas främsta ”trophy wife”.

Men mig lurar ni inte Apple. Jag har inget behov av en Ipad, hur mycket jag än njuter av morgonpendlarnas suktande blickar.

Fyra saker vi gillar med Ipad 2

1. Facetime: Något svajigt och svårt att få igång. Men när det väl startar är chattfunktionen en riktig höjdare. Fungerar lika bra med tredjepartsprogram som Skype.

2. Fiffigt fodral: Apples eget skydd, Smart Cover, är precis vad det heter, smart. Industridesignen imponerar nästan mer än själva Ipad. Att det fungerar även som ställ är pricken över i:t.

3. Kamera: De två kamerorna är en av de få stora uppdateringarna som Ipad 2 har fått och att använda dem i Photo Booth eller för Facetime är en fröjd. Men som kamera är pekdatorn något otymplig.

4. Bärbar musikstudio: Nyligen släpptes The Ultramods skiva "Underwear Party", inspelad helt på Ipad och i Garageband. Och appen är värd varenda krona, även för den som bara leker musik.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro