ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ipad kommer att "lösa alla mina problem"

metro · 9 Apr 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011

Kjell Häglund – Redaktionschef Residence

klar

Artikellänk är kopierad

Det första jag alltid tänker när jag läser de första skälvande raderna på nätet om en ny spännande produkt är ofta – ja, patetiskt ofta – "yesss, den här kommer att lösa alla mina problem".

Det vill säga något enstaka problem som plötsligt känns som "alla". Och "patetiskt", med tanke på att de blott i bästa fall kan lösa just det där enstaka problemet men i gengäld skapar tio nya ”problem” i framtiden som jag ännu inte har en aning om.

När jag började prenumerera på Mac-laptops så skulle de ju lösa problemen mina stationära datorer hade skapat för mig. Men nu sitter jag här med en 17-tums MacBook Pro som jag har så många användningsområden för, och som ofta kör så många samtidiga processer att dess huvudsakliga funktion är att visa den berömda ”badbollen”.

Min Iphone har avlastat, till en del. Kollar aldrig mailen i laptopen längre, och även grejer som att kolla SVT Play, eller filmer via appen AirVideo (trådlöst strömmande allt jag har i både MacBook Pron och min stationära PC), gör jag gärna i Iphone trots att jag är hemma.Men så fort jag läste de första mer konkreta ryktena om Ipad ”insåg” jag direkt att här skulle alla mina problem lösas.

Inte bara skulle jag kunna använda AirVideo och andra Iphone-appar i min Ipad, jag skulle kunna låta min MacBook Pro jobba på med sina ändlösa badbollsprocesser (som att lägga in omslag till losslessalbum på min överlastade Drobo) medan jag skriver krönikor som den här snabbt och smidigt på Paddan i stället.

Först blev jag grymt besviken på att Ipad inte kör det idealiskt lätta och touchpadvänliga Snow Leopard i stället för Iphone-operativet, vilket hade gett sömlös integration med nätverken hemma och på jobbet. Men med Dropbox- och Remote-apparna tror jag att jag kan få ihop det riktigt bra ändå.

Allt jag begär är nämligen att kunna textjobba (skriva och göra research) samt styra Itunes trådlöst på Ipaden medan MacBook Pron funkar som Itunes-server på en hylla. That’s my Master Plan – förutsatt att multitasking verkligen ingår i Iphone-OS 4.0, och att det funkar att ligga i soffan hemma och skriva med både Paddan och ett trådlöst tangentbord i knät.

Kanske kan man komplettera med nån form av ”sängbricka”? Jag lär snart få syn på något i den vägen som kommer att lösa alla mina problem.

+ Appen jag ser fram emot mest i Ipad är faktiskt Feedly, som nu är på gång till Iphone. RSS har gjort stor comeback i mitt liv tack vare Feed.

– Att Ipad inte stöder Flash må vara uttjatat men det är och förblir för jävligt. 

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro