ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ipad mini – som att kika in i stenåldern

Aron Andersson · 5 Nov 2012
Uppdaterad 5 Nov 2012
Ipad mini – som att kika in i stenåldern

Ipad mini – som att kika in i stenåldern Foto: Lotta Bergseth


Ipad mini är en surfplatta i efterlängtat format, men skärmen är en besvikelse tycker Metros prylexpert.

klar

Artikellänk är kopierad

Ipad mini är här – hur känns den? Som en besvikelse. Det är tråkigt att behöva säga det. Men någon måste göra det. Jag är besviken. 

Varför då? Vad är felet? Bli inte alldeles förfärad nu. Det är skärmen. Storleken är det inget fel på. Men upplösningen håller inte måttet alltså. 

Så bilden är alldeles suddig och pixlig eller vad? Nej, men vid det här laget är vi ju vana vid Apples knivskarpa retina-skärm som finns på Ipad, Iphone, Ipod touch och Macbook. Det här är ett steg bakåt, och i tekniksammanhang är det som att kika in i stenåldern. 

Det måste vara första gången Apple och stenålder nämns i samma andetag?Ja, det är kanske hårt. Men Ipad Mini ska hålla i minst ett år. Konkurrenterna kommer att hinna spotta ur sig ett antal surfplattor under den tiden.

Så detta är slutet för Apple? Det är över nu?Absolut inte. Nej. Ipad mini kommer säkert att sälja fantastiskt bra. Den är liten, tunn, billig (för att vara Apple) och har tillgång till ett fantastiskt utbud av appar.

Men konkurrenterna är att föredra?Riktigt så enkelt är det kanske inte heller. Skärmen är viktig, men inte helt avgörande. Ipad mini har fortfarande den bästa infrastrukturen. Dessutom är designen som vanligt oklanderlig. 

I en mening?Väldesignad men lätt föråldrad surfplatta i miniformat.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro