ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ipadpappan är här

Ulrica Widsell · 2 Maj 2011
Uppdaterad 1 Maj 2011
Pappalediga Kalle Paulsson tar med sig Ipaden ut i parken. Om dottern Minea sover kan han mejla, jobba lite och hålla kollen.

Pappalediga Kalle Paulsson tar med sig Ipaden ut i parken. Om dottern Minea sover kan han mejla, jobba lite och hålla kollen. Foto: Lotta Bergseth


Med vårsolen kommer barnvagnarna ut. Och nu har lattemammorna fått konkurrens – av de nya Ipad-papporna. Metro har kollat in trenden.

klar

Artikellänk är kopierad

Vid trendiga Nytorget i Stockholm hänger många pappor med barn – och Ipad. Nu sprider sig trenden till andra parker i landet. – När man ska ut och vet att det blir en längre sovstund i vagnen så tar jag med mig Ipaden, säger Kalle Paulsson, 39, pappaledig med drygt ettåriga Minea i Stockholm. Han använder Ipaden bland annat för att kolla mail och läsa nyheter och för Kalle som jobbar som webbdesigner och skapar musik på fritiden har Ipaden blivit jätteviktig för att kunna spara idéer, – Men visst är det en geekgrej också, säger han. Ipaden har blivit ett nytt redskap och statuspryl för pappor menar trendspanaren Stefan Nilsson på Trendgruppen i Stockholm. – Ipaden kan göra det lättare för papporna att ha en fot kvar i jobbet, säger han. Förväntningar på hur män och kvinnor ska vara påverkar, tror Stefan Nilsson. – Det är ett intressant socialt fenomen. Män får vara ensamma när de är med barnen, medan kvinnor mer umgås och fikar med andra mammor. Men föräldralediga pappor är generellt mer aktiva och gör saker med sina barn än mammor. Kalle Paulsson är föräldraledig för andra gången och han håller med om att pappor inte umgås i grupp på samma sätt som lattemammorna. – Det kommer mer naturligt för dem, med mammagrupper och sådant.

klar

Artikellänk är kopierad

Ulrica Widsell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro