ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Iphone 5 blev en Iphone 4S

Aron Andersson · 4 Okt 2011
Uppdaterad 5 Okt 2011
Phil Schiller presenterar Iphone 4S.

Phil Schiller presenterar Iphone 4S. Foto: Scanpix


Hur blir vädret i dag? Finns det någon bra restaurang i närheten? Iphone 4S svarar på dina frågor.

klar

Artikellänk är kopierad

Många är nog besvikna över att Apple inte visade någon Iphone 5 på tisdagen. Inför presentation hade rykten cirkulerat om en tunn mobil med jätteskärm. I stället fick Iphone 4 en intern uppdatering och ett S på slutet. Precis som när 3GS lanserades står S:et för "speed" eftersom mobilen nu blir dubbelt så snabb med samma chip som finns i Ipad 2. Men den största nyheten i Iphone 4S är röststyrningen Siri. Genom att ställa vanliga frågor och helt enkelt prata med mobilen får du nu svar. Frågor som "Behöver jag paraply i dag?" ger dig dagens väderleksrapport. Även kameran får en större uppdatering och kan nu filma med full HD-upplösning och ta skarpare bilder med 8 megapixel-kameran. – För många kunder kommer detta att vara den bästa stillbildskamera de någonsin ägt och den bästa videokameran de någonsin ägt, förklarade produktchefen Phil Schiller. Apple bjöd inte på några stora överraskningar och de flesta uppdateringar hade redan läckt. Till Sverige kommer Iphone 4S den 28 oktober.

Fyra största nyheterna i Iphone 4STala med mobilen – Siri heter den kanske största nyheten i 4S. Det är en röststyrningsfunktion som faktiskt ska förstå vad du säger. Om du säger att du vill käka indiskt får du genast en lista över närliggande restauranger. Fungerar till en början på engelska, tyska och franska.Superskarp kamera – Nu kan du filma med full HD-upplösning. Men även stillbilderna blir skarpare tack vare den uppdaterade kameran med 8 megapixel-sensor. Den nya processorn gör kameran snabbare och på bara 0,5 sekunder går det att ta nästa bild efter att du knäppt av ett kort.Spela på större skärm – Airplay Mirroring kallar Apple funktionen som speglar Iphone 4S innehåll på en större monitor. Koppla telefonen trådlöst eller med sladd till din tv-apparat för att exempelvis spela på större skärm. Då använder du din mobil som handkontroll.Växlande antenner – Apple fick mycket kritik för antennen till Iphone 4 som tappade kontakt med nätverket om du höll telefonen på fel sätt. Enligt teknikjätten använder Iphone 4S en helt ny antennteknik som på ett intelligent sätt byter antenn för att nå snabbare hastigheter.

Foto: Apple
klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro