ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Iphone 5 sänkte Apples värde med 450 miljarder

metro · 12 Okt 2012
Uppdaterad 12 Okt 2012
Iphone 5 sänkte Apples värde med 450 miljarder Trots den sedvanliga hallelujah-stämningen har Apple inte levt upp till förväntningarna.

Iphone 5 sänkte Apples värde med 450 miljarder Trots den sedvanliga hallelujah-stämningen har Apple inte levt upp till förväntningarna. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Iphone 5 slog försäljningsrekord i förbeställningar när den presenterades den 12 september. Trots det har den sänkt jättens värde med nära en halv biljon kronor, enligt di.se.

Efter att Iphone 5 presenterades den 12 september gick Apples börsvärde upp till rekordhöga 705 dollar per aktie.

Nu när de första Iphone 5 börjat dyka upp i handeln i USA dyker i stället Apple-aktien. Totalt har värdet sjunkit med tio procent eller 450 miljarder kronor. 

Underleverantörer till Apple har haft problem att leverera, samtidigt rasar ett patentkrig med oviss utgång mot Samsung. Investeringsbanken RBC Capital Markets har dessutom sänkt prognosen från 57 miljoner till 49 miljoner sålda Iphone i december, skriver DI.

Men den som äger Apple-aktier behöver inte få panik. Trots berg och dalbanan har Apples aktie gått upp med 55 procent i år.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro