ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Iphone är svenska folkets överlägsna favoritmobil

Aron Andersson · 18 Maj 2017
Uppdaterad 18 Maj 2017
Apple är det mest populära mobilmärket bland svenskarna.

Apple är det mest populära mobilmärket bland svenskarna. Foto: TT


När det gäller mobiltelefoner har svenskarna en klar favorit – Apple och Iphone. Det uppger de svarande i en ny undersökning.

klar

Artikellänk är kopierad

Hela 41 procent av svenskarna tycker bäst om Iphone. Det är resultatet av en ny undersökning som jämför olika varumärken.

LÄS MER: Då kommer HTC U11 till Sverige – utmanar Iphone 7 och Galaxy S8

På frågan: ”Vilket är ditt favoritvarumärke när det kommer till mobiltelefoni?” har nästan hälften svarat Apple. På andra plats hamnar Samsung, med 27 procent av rösterna. Därefter följer Sony (9 procent), Nokia (4 procent) och Huawei (1 procent).

Mest populär är Iphone-tillverkaren bland högutbildade, egenföretagare och boende i Stockholm. Bland pensionärer däremot var det bara 25 procent som föredrog Apple.

Bland de äldre är dessutom Nokia ett betydligt mer populärt mobilmärke än hos befolkningen i stort. Hela tio procent i åldersgruppen 65–79 år uppger att de föredrar detta märke.

Samsung, tvåa på listan, går dock bättre hem i vissa målgrupper, bland de som bara har gymnasieutbildning och boende i Norrland, enligt undersökningen som kommer gjorts av Novus på uppdrag av medlemsorganisationen Sveriges Annonsörer.

LÄS MER: Samsung Galaxy S8 vs Iphone 7 – vilken är bäst?

pil
Vilket är ditt favoritmärke när det kommer till mobiltelefoni?

Apple 41 %

Samsung 27 %

Sony 9 %

Nokia 4 %

Huawei 3 %

Doro 1 %

HTC 1 %

LG 1 %

Honor 0 %

Lenovo 0 %

Microsoft 0 %

Motorola 0 %

Inget av ovan 3 %

Vet ej 9 %

Källa: Källa: Sveriges Annonsörer, Novus

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro