ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Iphone kan fälla 21-åriga "Dexter-kvinnan"

Kristoffer Rengfors · 7 Mar 2011
Uppdaterad 8 Mar 2011
Här lämnar den 21-åriga kvinnan och 49-åringen Clarion Hotel på Södermalm i Stockholm. Minuter senare ligger han död vid Folksamhuset på Södermalm.

Här lämnar den 21-åriga kvinnan och 49-åringen Clarion Hotel på Södermalm i Stockholm. Minuter senare ligger han död vid Folksamhuset på Södermalm. Foto: Polisen


Hon använde internetforum och sin Iphone för att undersöka seriemord. I dag åtalas hon i Stockholms tingsrätt.

klar

Artikellänk är kopierad

Med en cirka 20 centimeter lång dolk höggs den 49-årige mannen i hjärtat på Södermalm, i Stockholm. I dag inleddes rättegången i Stockholms tingsrätt mot mannens 21-åriga dotter som står åtalad för mordet.

Kvinnan begravde huvudet djupt händerna och torkade tårarna i en ljusblå näsduk när kammaråklagare Carl Mellberg i detalj beskrev för rätten hur pappans kropp hade hittats i ett grönområde nära Skanstullsbron i Stockholms södra innerstad.

De bägge hade varit på restaurang och flera pubar på Södermalm under kvällen som ledde fram till mordet. 21-åringen och mordoffret fastnade på bild tagen av en övervakningskamera på Hotell Clarion, ca 280 meter från mordplatsen när de strax före midnatt den 4 november förra året lämnade hotellets bar tillsammans.

Åklagaren berättade i rätten hur dottern i polisförhör angett hur 49-åringen i hotellbaren sagt att han velat ha sex med henne, hon ska då ha sagt att hon bar på en önskan att få döda en människa.

Fadern ska då har erbjudit att 21-åringen skulle få döda honom. Hotellbarens personal observerade hur paret kysstes och uppgav därför i de inledande förhören att de trodde att de bägge var ett kärlekspar.

Strax före midnatt den 4 november lämnade paret hotellets bar tillsammans, även då fångade av övervakningskameran. Några minuter senare låg 49-åringen död.

I rätten läste åklagaren upp utdrag ur 21-åringens dagböcker, i vilken hon bland annat beskriver hur hon under flera år haft tankar på att mörda hela sin familj. I dagböckerna jämför hon sig även med huvudpersonen i tv-serien Dexter, där huvudpersonen är seriemördare.

Bevis hämtade ur 21-åringens Iphone visar även att hon gjort internetsökningar för att ta reda på hur länge trafikbolaget SL sparar övervakningsbilder, detta med anledning av att den åtalade fastnat på film från en övervakningskamera vid Gullmarsplans tunnelbanestation strax efter tidpunkten för mordet.

I telefonen fanns även anteckningar om hur hon hade starka önskningar om att genomföra ett mord. Åklagaren pekade även på att 21-åringen installerat en applikation i telefonen där det är möjligt att avgöra vid vilken tid en person har avlidit genom att ange ett antal parametrar.

21-åringen hade även sökt efter ett antal böcker om hur kvinnliga seriemördare uppkommer samt gjort sökningar på hur blodkärl ska punkteras. På olika internetforum hade den åtalade även frågat hur man enklast gör sig av med mordvapen eller kroppen efter ett mord.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro