ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Iphones batteriproblem kan vara större än Apple medger

Aron Andersson · 7 Dec 2016
Uppdaterad 7 Dec 2016

Foto: All over press / Montage


Iphone dör plötsligt – trots att det finns batteri kvar. Flera användare har drabbats och Apple har medgett att det finns ett problem. Men det kan vara större än vad företaget vill erkänna.

klar

Artikellänk är kopierad

När mobilen visar att det fortfarande finns 30 procent av batteriet kvar så dör den plötsligt. Fenomenet har döpts till ”30 procents-buggen”. Flera användare skriver på Apples supportforum om sina problem, och för en tid sedan bekräftade Apple att ett litet antal Iphone 6S-enheter drabbats.

Men enligt användares rapporter är även fler modeller drabbade. En kinesisk myndighet för konsumentskydd, CCA, har gett Apple en varning för att inte ha tagit konsumenternas protester på allvar.

quotation startVi tar alla kunders problem på största allvarquotation end

”Vi tar alla kunders problem på största allvar, inklusive den begränsade mängd rapporter om Iphone-mobiler som plötsligt stängs av. Vi vill också tacka myndigheterna för att de vidarebefordrar kundproblem till oss och för att de engagerar sig… När vi hittar något så jobbar vi fort för att hitta en lösning”, skriver Apple nu i ännu ett uttalande på företagets kinesiska sajt, enligt Forbes.

När det till slut stod klart hur omfattande batteriproblemen var i Galaxy Note 7 valde Samsung att helt återkalla mobilen.
När det till slut stod klart hur omfattande batteriproblemen var i Galaxy Note 7 valde Samsung att helt återkalla mobilen.Foto: Youtube

LÄS MER: Därför exploderar batteriet i nya supermobilen från Samsung

Men det utbytesprogram som Apple initierat för Iphone gäller fortfarande bara för Iphone 6S, trots att användare beskriver liknande problem med Iphone SE, Iphone 6S Plus, Iphone 6, Iphone 5S och Iphone 5.

Däremot kommer en ny uppdatering av operativsystemet IOS till Iphone att analysera batteriproblemen, enligt Apple.

”Det kommer att låta oss samla in data de kommande veckorna som potentiellt kan hjälpa oss förbättra de algoritmer som används för batteriets prestanda och avstängning. Om sådana förbättringar kan göras, så kommer de i kommande uppdateringar av mjukvaran.

LÄS MER: Så räddar du din Iphone från att dö i kylan

Apples nya meddelande kan alltså tolkas som att problemen ska åtgärdas med mjukvaruuppdateringar, men det är inte helt tydligt om det ens är möjligt.

När Samsung fick så stora batteriproblem med Galaxy Note 7 så att samtliga mobiler behövde återkallas beräknas det ha kostat Samsung upp till 150 miljarder kronor, enligt Reuters.

LÄS MER: Så gör du din gamla Iphone snabbare

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro