ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ippi på mobil oscargala

Stockholm Ola Jacobsen · 31 Jan 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Den svenska uppfinningen Ippi som omvandlar TV:n till en mottagare av sms och mms har nominerats i Global Mobile Awards. Tillsammans med fem andra produkter är Ippin nominerad i klassen ”Den mest innovativa teknikutveckling”. - Global Mobile Awards är mobilbranschens motsvarighet till Oscarsgalan så vi tycker naturligtvis att nomineringen är en riktig höjdare för oss, säger Mats Segerström på In View AB, en av upphovsmännen bakom Ippin. Prisutdelningen av Global Mobile Awards kommer att ske på 3GSM mässan i Barcelona i februari. Det är samma mässa som Ippin ska lanseras på. Men redan innan den officiella lanseringen har In View fått tre kunder till Ippin. En från Sverige och två från Finland. - Vi hoppas naturligtvis på att kunna identifiera flera nya kunder och skapa nya kontakter på 3GSM-mässan, säger Mats Segerström. Efter mässan i februari är planen att Ippin ska finnas ute i den svenska handeln.

Fakta 1 Ippi är i grunden en mobiltelefon som kan skicka och ta emot sms och mms. Men till skillnad från en vanlig mobiltelefon är Ippin inte utrustad med någon display, istället får den vanliga tv-apparaten i hemmet fungera som skärm.

Fakta 2 Civilingenjören Kjell Lindén på Ericsson i Kista skapade prototypen Ippi inför tävlingen ”Entreprenör 2003” som utlyst av Ericsson. Ippin gick till final och som pris fick Kjell Lindén fria händer att utveckla produkten under Ericssons tak. När Ericsson sedan valde att lägga ner utvecklingen av Ippin köpte kollegorna Kjell Lindén och Mats Segerström loss patentet, som ägdes av Ericsson, och fortsatte med att utveckla ippin i egen regi.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Ola Jacobsen
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro