ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Iraks minister: Passanklagelserna är ogrundade

Anders Göransson · 1 Mar 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Besökte Sverige under torsdagen

klar

Artikellänk är kopierad

INGA KOMMENTARER. "Not accurate" – det stämmer inte. Det var det enda Iraks utrikesminister Hoshair Zebari, på besök i Sverige, ville säga om härvan kring falska irakiska pass som Metro rapporterat om. – Vi har haft en längre diskussion med svenska myndigheter om passfrågan och de påståenden som gjorts om utfärdande av pass har varit ogrundade. Vi har gjort en egen utredning, både i Bagdad och här, och det stämmer inte, sa Zebari vid en pressträff på UD i går kväll.

Han kommenterade inte det faktum att svenska Migrationsverket inte längre godkänner de irakiska så kallade S-passen som resehandling. En av de frågor som har diskuterats under besöket är att 20 000 irakier i år väntas söka asyl i Sverige.

Utrikesminister Carl Bildt uttryckte viss oro för det. – Många av dem kommer från områden i Irak, de kurdiska områdena uppe i norr, där det inte finns några allvarliga problem. Det är lite oroande, och det har jag diskuterat med ministern, för det innebär att den mänskliga potential som behövs för återuppbyggandet håller på att eroderas, sa Carl Bildt.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro