ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Iran har "tillfångatagit" amerikansk drönare

Stefan Wikström · 4 Dec 2012
Uppdaterad 5 Dec 2012

Foto: AP Photo/Al-Alam TV


Iran gick på tisdagen ut och sade att de "tillfångatagit" en amerikansk drönare. Den amerikanska flottan tillbakavisar uppgifterna och säger att de inget förlorat något obemannat flygplan i regionen, enligt Reuters.

klar

Artikellänk är kopierad

På sin hemsida sade Iranska revolutionsgardet att drönaren, som ska vara av typen ScanEagle, flög över Persiska viken och att den "tillfångatogs" när den kom in på iransk luftrum. Den senaste tiden har Iran flera gånger anklagat USA för att inkräkta på dess territorium och Irans utrikesminister Ali Akbar Salehi sade att drönaren var ett ytterligare bevis på det, enligt IRIB News.

En talesperson för den amerikanska flottan sade att ingen amerikansk drönare försvunnit i regionen den senaste tiden, och att alla sådana operationer var begränsade till säkra internationella vatten och luftrum.

Det Iranska revolutionsgardet har inte gått ut med några detaljer om var, när eller hur de "tillfångatagit" drönaren.

Händelsen är dock inte den första. I december 2011 lade Iran beslag på en amerikansk drönare. Efter att först ha förnekat kännedom om planet, kom tillslut ett erkännande från amerikanskt håll. De hävdade då att drönaren var på uppdrag över Afghanistan och att de förlorat kontakten med planet.

klar

Artikellänk är kopierad

Stefan Wikström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro