ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

IS-flagga hängde från bro i Kalmar

Matilda Lundberg · 31 Aug 2014
Uppdaterad 31 Aug 2014

I lördags morse möttes Jaafar al Jabiri av en obehaglig syn i sin hemort. Någon hade hängt upp extremistorganisationen Islamiska statens flagga på en bro under natten.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Jaafar al Jabiri
Foto: Privat

Jaafar al Jabiri, som är centerpartistisk kommunpolitiker och som tidigare i år varit med och anordnat en demonstration mot Islamiska staten, IS, väcktes på lördagen av ett telefonsamtal.

– Strax efter åtta ringde min pappa och berättade att IS-flaggan hängde på en bro i Smedby där jag bor. Han bad mig att inte åka dit eller fota, han ville inte att någon skulle förknippa mig med gruppen, säger Jaafar al Jabiri till metro.se

Men eftersom Jaafar al Jabiri alltid tagit tydlig ställning mot den extremislamistiska organisationen valde han ändå att direkt cykla till platsen där flaggan hängde.

– Jag blev chockad och trodde att det var ett skämt. Jag hade aldrig kunnat tro att det här skulle hända en kilometer från mitt hem.

Jaafar al Jabiri fotade och filmade flaggan och ringde sedan till polisen. Enligt tidningen Barometern fick polisen först ett larm om att en flagga hängde på en vägbro på i höjd med Smedby. Men när patrullen kom till platsen ska flaggan ha blåst eller tagits ner. I stället ska man ha hittat en annan flagga vid en järnvägsbro. Den flaggan togs i beslag och en anmälan om förargelseväckande beteende upprättades.

Det är fortfarande oklart vem eller vilka som ligger bakom händelsen

– Jag förstår att många tar anstöt av det här, säger vakthavande befäl på polisen till Barometern.

Något liknande har inte hänt tidigare i Kalmar, vilket enligt polisen försvårade beslutet att ta ner flaggan.

– När det gäller andra symboler, som till exempel hakkorset, finns det ju tydlig lagstiftning, men det finns inte här, säger vakthavande befäl till Barometern.

klar

Artikellänk är kopierad

Matilda Lundberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro