ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

IS-män fejkar sjukdom för att slippa jobba

Filip Häggberg · 27 Apr 2016
Uppdaterad 27 Apr 2016
Rekryterna gör falska sjukintyg för att slippa strida.

Rekryterna gör falska sjukintyg för att slippa strida. Foto: AP/Alamy


Terrororganisationen IS har ekonomiska problem och rekryterna har minskat. Nu sviktar moralen bland rekryterna, som börjat lämna in falska sjukintyg.

klar

Artikellänk är kopierad

Jihadister anslutna till IS har blivit uppmanade att inte köra sina fordon privat och att hålla nere sina elkostnader på grund av organisationens ekonomiska problem. Det har lett till att antalet IS-rekryter har minskat. För ett år sedan tillkom det mellan 1500 och 2000 nya utländska soldater varje månad, nu är den siffran 200, skriver CNN.

– Vi ser en sargad moral bland rekryterna och att allt fler lämnar IS. Vi ser organisationens oförmåga att betala sina soldater, säger Peter E. Gersten, ställföreträdande befälhavare för den internationella koalitionen mot IS, till CNN.

► USA:s ambassad: svenska polisen utreder terrorbrott

Den sargade moralen och minskningen av ersättning har lett till att rekryter gjort falska sjukintyg med fejkade läkarsignaturer för att slippa strida för IS.

När IS stred om staden Palmyra i centrala Syrien misslyckades de med att kalla in extra soldater. Det var ingen som ville komma.

► Folk flyr terror i IS största stad

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro