ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

IS rekryteringsformulär: Kan du tänka dig ett självmordsuppdrag?”

Ida Gustafsson · 11 Mar 2016
Uppdaterad 11 Mar 2016
IS-krigare.

IS-krigare. Foto: TT


Dokumentet med IS 23 rekryteringsformulär avslöjades av IS i går. Förutom att ta reda på den sökandes erfarenhet av jihad undrar organisationen om man är beredd att dö för dem, rapporterar CNN.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i går som CNN publicerade delar av det läckta dokumentet som de beskriver som en ”jobbansökan”. 

Förutom frågor om födelsedatum och tidigare arbetserfarenhet vill IS får svar på den sökandes erfarenhet av jihad och om hen önskar att vara krigare eller självmordsbombare. LÄS MER: Mördades av IS – för hon vågade rapportera om livet under deras styre 

I dokumenten framgår det att en sökande har uppgett att han vill bli en självmordsbombare, han vill dö så fort som möjligt: ”Eftersom jag har huvudvärk på grund av granatsplitter i mitt huvud”, skriver han. 

En annan sökande, en berest australier, anmäler sig till självmmordsuppdrag. Men han oroar sig för att hans mörkersyn ska bli ett problem, samt att han inte vet hur man kör en bil med manuell växellåda. 

På frågan om vilka släktingar som ska kontaktas vid den sökandes dödsfall svarar en fransman ”om de inte hör något från mig, då vet de att jag är död”. 

I går bekräftade Tysklands underrättelsetjänst att det register över IS-medlemmar som Sky News var först att publicera var äkta. Uppgifterna i registret kan beröra tiotusentals jihadister som rest till Syrien för att strida för IS. 

LÄS MER
IS-krigare från 51 länder avslöjas i register
klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro