ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

IS: Slaveri och tvångsäktenskap tillåtet

Åsa Larsson · 13 Okt 2014
Uppdaterad 13 Okt 2014
En 15-årig flicka som tvingades gifta sig med en IS-krigare men lyckats fly talar med reportrar i Maqluba.

En 15-årig flicka som tvingades gifta sig med en IS-krigare men lyckats fly talar med reportrar i Maqluba. Foto: AP Photo/Dalton Bennett


Det är tillåtet att ta sexslavar eller konkubiner bland "otrogna" som man tillgångatagit, deklarerar terrorgruppen IS på nätet.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är i IS engelskspråkiga magasin "Dabiq" som utkom i söndags som det konstateras att slaveri är godkänt och att det är tillåtet att tillfångata och tvinga sig på kvinnliga medlemmar av den kurdiska minoriteten yazidier, skriver CNN .

Artikeln heter "Återinförandet av slaveri i den sista timman", en referens till domedagen.

"Man ska komma ihåg att förslavandet av kuffar-familjer – de otrogna – och att ta deras kvinnor som konkubiner är en väl etablerad aspekt av shariah, islamisk lag", står det.

Islamiska statens tolkning av islam är inte representativ för den absoluta majoriteten av världens muslimer.

Samtidigt släpper människorättsorganisationen Human rights watch en rapport med vittnesmål från 76 personer som flytt IS-områden.

​– Vi fick höra chockerande historier om påtvingad religiös omvändelse, tvångsäktenskap och till och med sexuella övergrepp och slaveri – och några av offren var barn, säger Fred Abrahams på HRW.

​En 17-årig flicka beskriver i rapporten hur en stor skäggig man tvingade in henne i ett hus i Falluja, slog henne och försökte få henne att ha sex med honom med våld. Hon lyckades fly två dagar senare.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro