ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Is-stjärna kan bli avstängd på livstid

· 7 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: SCANPIX

Den 24-årige konståkaren Niklas Hogner, som tävlar i TV4:s program "Stjärnor på is" riskerar att stängas av på livstid från internationellt tävlande.

Orsaken är hans medverkan i tv-programmet. Enligt Internationella konståkningsförbundets regler finns en risk att Hogners medverkan i programmet innebär att han inte längre betraktas som amatör, eftersom andra internationella åkare också deltar i programmet. Därmed kan han stängas av, enligt Svenska konståkningsförbundets kommunikatör Ingrid Kyllerstedt.

Vore det enbart svenska åkare med i programmet finns det ingen risk för avstängning, enligt det svenska förbundet som säger sig ha informerat samtliga tävlande om avstängningsrisken om de deltar i programmet.

Men Hogner säger till TV4 att han inte visste att det handlade om ett livstidsstraff: - Jag hade tänkt gå tillbaka till tävlandet igen efteråt. Tråkigt att det ska vara värre än en dopningsavstängning. Jag kunde ju dopat mig i stället och det hade blivit ett mildare straff, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro