ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

IS: "Vi ska hämnas för attacken i Nya Zeeland"

Jesper Lindqvist · 19 Mar 2019
Uppdaterad 19 Mar 2019
I ett radiomeddelande uttalade sig IS talesperson, Abu Hassan al-Muhajir, och krävde hämnd för terrorattacken mot moskéerna i Nya Zeeland.

I ett radiomeddelande uttalade sig IS talesperson, Abu Hassan al-Muhajir, och krävde hämnd för terrorattacken mot moskéerna i Nya Zeeland. Foto: TT


50 personer dödades i samband med terrorattacken mot två moskéer i Christchurch, Nya Zeeland. Nu uppmanar IS, via talespersonen Abu Hassan al-Muhajir, sina medlemmar till hämndaktioner.

klar

Artikellänk är kopierad

Efter att IS slagits tillbaka i både Syrien och Irak har det varit ovanligt tyst från terrorgruppen. Men efter terrorattacken mot två moskéer i Nya Zeeland har terrorgruppen nu valt att uttala sig.

I ett 44 minuter långt radiomeddelande varnar gruppens talesperson, Abu Hassan al-Muhajir, för ytterligare attacker mot muslimer.

”Slakten i de två moskéerna är inget mer än ytterligare en tragedi i mängden. Detta kommer att följas av starka scener och de kommer att nå alla som lurades att leva bland polyteisterna” säger han enligt The Independent.

IS trycks tillbaka

Al-Muhajir, som nu uttalade sig för första gången på mer än ett halvår, uppmanade till hämndaktioner.

”Dödsscenerna i de två moskéerna är tillräckligt för att få de som står bakom kalifatet att vakna och hämnas, för sin religion och för ummas söner, som dödas världen över” säger han.

Trots uppmaningen är situationen för IS den tuffaste på många år. Terrorgruppen har pressats tillbaka i Syrien av flera grupperingar, med Syrian Democratic Forces (SDF) i fronten. Flera anhängare till IS har tillfångatagits och sitter nu fängslade i olika läger i Syrien.

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Lindqvist
Jesper Lindqvist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro