ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Isac Norlin, 10, ska betygsättas

Ann Hagman · 16 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Mamma Åsa med sonen Isac, 10, som tycker att det känns okej att få betyg, även om det är lite nervöst inför första gången. 

Mamma Åsa med sonen Isac, 10, som tycker att det känns okej att få betyg, även om det är lite nervöst inför första gången.  Foto: Henry Lundholm


klar

Artikellänk är kopierad

Når du målen, lilla vän? I hög grad. Ja. Eller osäkert.Innan höstterminen är slut ska alla tioåringar i Stockholm betygsättas enligt den tregradiga ­skalan.– Dagens betyg sätts ­all­deles för sent och innebär att vissa elever aldrig får en chans att komma i kapp kunskapsmässigt, säger Stockholms skolborgarråd Lotta Edholm (FP).Nu gör hon det obligatoriskt för varje skola att utfärda betygsliknande omdömen enligt en tregradig från och med årskurs 4.– Vi kommer att lämna över betygsblanketten i samband med ett utvecklingssamtal under terminen. Jag vet egentligen inte om det finns behov av graderingen, eftersom vi redan har stor kommunikation med både eleven och föräldrarna om mål och lärande, säger Kerstin Boussard, rektor på Tullgårdsskolan i Stockholm.Åsa Llinares Norlin är mamma till Isac, 10, och för­äldrarådsrepresentant på Tullgårdsskolan. För Isacs del är hon inte oroad över betygsomdömena.– Om man lämnar ut betyget utan att det blir någon uppföljning eller förklaring är det helt värdelöst. Men för oss tror jag inte det blir någon stor förändring. Isacs skola jobbar redan på det här sättet och han kunde resonera kring undervisningsmål redan i första klass.

klar

Artikellänk är kopierad

Ann Hagman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro