ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Isaksson: "Nu börjar allvaret"

Kristoffer Ruckemann · 10 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Andreas Isaksson har inte släppt in ett mål på 334 minuter.

Andreas Isaksson har inte släppt in ett mål på 334 minuter. Foto: Scanpix.


Fotbolls-EM:

klar

Artikellänk är kopierad

Dåligt med speltid och avbytarbänken i Manchester City. Ändå har Andreas Isaksson lyckats behålla sin position som förstahandsval i landslaget. Nyckeln – förmågan att kunna hålla total koncentration.–  Man tar det lugnt och överarbetar inte situationer. Jag försöker spela så avslappnat som möjligt, säger Isaksson till Sportbladet.

Sedan EM-biljetten säkrades i kvalmatchen mot Lettland har Andreas Isaksson inte släppt in ett mål i landslagströjan. 334 matchminuter senare laddar Isaksson inför kvällens match mot Grekland.– Förstås skönt att jag hållit nollan, men det är en ny match. Allvaret börjar.

Under året har det varit många diskussioner kring Isaksson. I Manchester City satte Sven-Göran Eriksson honom på bänken. Många frågar sig hur formen verkligen är.– Jag är i bra form och det har känts bra i alla matcher som jag har spelat i landslaget det här året.

Isaksson har varit med i tre mästerskap, de två senaste som förstemålvakt – båda gångerna höll han nollan i premiärmatchen. Först i 5-0-matchen mot Bulgarien i EM 2004 och sedan när Paraguay besegrades med 1-0 i den andra matchen. I den egentliga premiären mot Trinidad & Tobago fick Isaksson stå över på grund av skada. I kväll är det dags för ännu en premiärmatch, mot Grekland.

– Första matchen är väldigt viktig, det är den viktigaste när man går in i ett mästerskap för att få en bra start och bra stämning i truppen.

Laget har tidigare gått igenom all sin information om motståndet. Isaksson känner sig nöjd med den kunskap han har fått.– Vi har fått lite individuell information, kunskap om hur de spelar och hur de agerar vid det fasta. Det är det viktigaste. Jag tror inte att det är bra att veta för mycket, man får koncentrera sig på det egna spelet, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Ruckemann
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro