ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Isis, 5, får inte ha sitt namn på Nutella-burken: "Kan misstolkas"

Niklas Sandberg · 28 Nov 2015
Uppdaterad 28 Nov 2015
Nutella väljer att inte sätta Isis namn på burken.

Nutella väljer att inte sätta Isis namn på burken. Foto: TT


Femåriga Isis Taylor nekas möjligheten att få designa en Nutellaburk med sitt eget namn. Anledningen är att namnet kan förväxlas med terrororganisationen IS.

klar

Artikellänk är kopierad

Sedan i september erbjuder Ferrero, som säljer Nutella, sina kunder möjligheten att skapa sina egna omslag på burkarna. Vanligt är att många väljer att skriva sina namn på burkarna.

Någon som tyvärr inte får lov att ha sitt namn på det bredbara påläggets burkar är femåriga Isis Taylor från Australien. Ferrero har nämligen valt att inte godkänna flickans namn med anledning av att hon råkar dela namn med terrororganisationen IS, som internationellt kallas Isis, skriver Sydney Morning Herald.

– Syftet med kampanjen är att kunderna ska kunna bli mer personliga med sina burkar på ett roligt och glatt sätt. Olyckligt nog innebär det att vissa namn väljs bort då de lätt kan misstolkas av allmänheten, säger Ferrero, i ett uttalande.

►LÄS MER: Nutella och jordgubbe ratas som namn

Isis mamma Heather anser att dottern fortfarande borde få sitt namn på burken eftersom hon döptes efter en egyptisk gudinna, långt innan IS tog sitt namn.

– Jag är faktiskt väldigt upprörd. De får min dotters namn att verka smutsigt, säger hon till Sydney Morning Herald. 

►LÄS MER: Nutellas tillverkare vänder

klar

Artikellänk är kopierad

Niklas Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro