ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

iSJägaren ska stoppa förseningar i vinter

Anders Göransson · 5 Okt 2011
Uppdaterad 5 Okt 2011
Här är Trafikverkets monstermaskin som ska rädda vinterns tågresor från väderkaos.

Här är Trafikverkets monstermaskin som ska rädda vinterns tågresor från väderkaos.


I går presenterade Trafikverket och Railcare snösmältarmaskinen som ska rädda vinterresorna. Den 15 november står Snow Removal 700 redo att smälta och skyffla undan snö och is i Stockholmsområdet.

klar

Artikellänk är kopierad

Trafikverket hoppas äntligen ha skaffat sig en värdig motståndare till de snömassor som på senare år ställt till med stora problem på bangårdar och depåer. I går presenterades världens största snösmältare på räls, Snow Removal 700, på järnvägsmässan i Jönköping. Det är Trafikverket och företaget Railcare som i ett gemensamt projekt tagit fram en maskin som smälter snö i stor skala i stället för att bara flytta på den. Snösmältaren består av en fem meter bred snöslunga som kastar snön  bakåt och leder den till ett smältkar med uppvärmt vatten. Vattnet töms sedan i dagvattensystemet. I vinter ska maskinen köras i första hand i Stockholmsområdet. – Vi har haft några tuffa vintrar, nu testar vi detta för att öka vår förmåga att hantera vintern, säger Jan Pettersson, underhållschef på Trafikverket.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro