ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Isobel, 22, spelade död för att undgå terroristerna: Det var en massaker”

Johan Wikén · 15 Nov 2015
Uppdaterad 15 Nov 2015
Isobel, 22, lade upp en bild på ett klädesplagg som hon hade på sig under dådet.

Isobel, 22, lade upp en bild på ett klädesplagg som hon hade på sig under dådet. Foto: Facebook


22-åriga Isobel Bowdery spelade död när terroristerna gick till attack under konserten i Paris. Det gjorde att hon överlevde. Det var en massaker”, skriver Isobel.

klar

Artikellänk är kopierad

”Du tror aldrig att det ska hända dig”, inleder sydafrikanska Isobel Bowdery sitt långa inlägg på Facebook. Men det hände henne.

På fredagskvällen var hon tillsammans med sin pojkvän på spelningen i konserthallen Bataclan i Paris. Plötsligt rusade beväpnade män in och började skjuta. Först trodde hon att det var en del av showen – men snart stod det klart att de var under attack.

LÄS MER: STARKA BILDER: Här börjar Paris-terroristerna skjuta under konserten

”Dussintals människor sköts framför ögonen på mig. Pölar av blod fyllde golvet. Gråten från vuxna män som höll sina flickvänners döda kroppar i sina armar ekade i den lilla lokalen”, skriver Isobel Bowdery.

Hon låg på golvet och spelade död i över en timme för att undgå terroristerna som tog sig runt i lokalerna i jakt på sina offer.

”Minnet av männen som cirkulerade omkring som gamar kommer att jaga mig för resten av mitt liv”, skriver hon. ”Jag hade otroligt tur som överlevde”.

LÄS MER: Fem inlägg om terrordåden i Paris som du inte ska dela vidare

Isobel Bowdery beskriver i inlägget hur flera personer gjorde hjälteinsatser i samband med terrordådet. Hur en man höll hennes huvud medan hon grät och hur en annan tröstade henne när hon trodde att hennes pojkvän var död.

Inlägget avslutas med att hon hedrar alla som föll offer för terrorn och hon kommer även med en uppmaning.

”Det är upp till oss att bli bättre människor. Att leva de liv som de oskyldiga offren i denna tragedi drömde om men sorgligt nog aldrig kommer att kunna uppfylla. Vila i frid änglar. Ni kommer aldrig bli glömda”.

Isobel Bowderys inlägg har i skrivande stund delats över en halv miljon gånger och gillats av över 1,6 miljoner användare.

►LÄS MER: Hanna Fridén: Rikta inte ilskan över dåden mot de som flyr från IS blodbad

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro