ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Israel rasar mot tomma tennisläktare

TT · 19 Feb 2009
Uppdaterad 5 Jun 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Beskedet att inte tillåta publik under Davis cup-matchen mellan Sverige och Israel förvånade många.Beslutet som fattades av Malmö fritidsnämnd får nu även stark kritik — från israeliskt håll.

I onsdags kom beskedet att Malmö fritidsnämnd, med siffrorna fem mot fyra, röstade emot att publik ska få se Davis cup-matchen mellan Sverige och Israel 6—8 mars. Orsaken är att man inte anser sig kunna garantera säkerheten i Baltiska hallen, och i stället för att släppa ett mindre antal biljetter valde man att inte sälja några biljetter alls.

Beslutet får kritik från israeliskt håll.– Det är en fruktansvärd sak att försöka blanda ihop politik med idrott, särskilt när det sker i ett sådant upplyst land som Sverige, säger ordföranden för det israeliska tennisförbundet, Michael Klein, till tidningen Jerusalem Post.

I intervjun kallar han det "skamligt att politiska demonstranter tvingar Sverige att hålla fansen borta" och fortsätter:– Det här betyder att de inte kommer att sälja biljetter till allmänheten därför att de förväntar sig provokationer från några som inte har med sporten att göra. Jag litar på att Sverige nu arrangerar matchen ur ett sportsligt perspektiv och inte politiskt. Det är inte de utan en grupp bråkstakar som vill ha uppmärksamhet som gör det här.

Ur ett sportsligt perspektiv gynnar beslutet enbart Israel, som får fördel av att spela på "neutral plan", vilket ökar chanserna till avancemang till kvartsfinal.

Sportsligt har nu även Israels stjärna Dudi Sela börjat att göra resultat igen. Han gick som kvalspelare till tredje rundan i Australian open och är klar för andra omgången i Memphis där han ställs mot Florent Serra som, just det, besegrade Robin Söderling i första omgången.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro