ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

IT-jobb är lika med framtiden

Katarina Arnstad Elmblad · 5 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
– Jag är inte orolig, säger Jacob Ivstam, som nyligen har fått anställning på dataföretaget EDB i Sundbyberg.

– Jag är inte orolig, säger Jacob Ivstam, som nyligen har fått anställning på dataföretaget EDB i Sundbyberg. Foto: Isabel Svensson


Inte jättedrabbade av lågkonjunkturen”

klar

Artikellänk är kopierad

Lågkonjunkturen slår undan benen på många i dessa varseltider. Men det finns yrken som har en bra framtidsprognos – IT-jobben.Dataföretagen EDB och Softronic är två av marknadens vinnare där man nyanställer och där ingen pratar om anställningsstopp.– Vi är inte så där jätte-drabbade av lågkonjunkturen, det enda vi märker är att när företagen vill göra något så funderar de lite längre än vanligt tills de drar i gång en aktivitet, säger Anders Berlin, enhetschef på Softronic som han bedömer är en IT-arbetsplats med god prognos för framtiden.– Vi har inga lån och vi har en bra kassa. Om vi går in i en lågkonjunktur är vi väl förberedda, säger Berlin.Tord Strannefors, prognoschef på Arbetsförmedlingen bekräftar att IT-branschen klarat sig bättre i lågkonjunkturen än många andra yrken.– Det viktigaste är att skaffa sig en bra basutbildning på högskola. Skaffar man sig en bra plattform är utsikterna väldigt goda, säger Tord Strannefors och tillägger att IT-branschen är en växande bransch långsiktigt där det utbildas för få.Systemdesigner, programmerare och personal som kan leda IT-projekt är framtidens IT-jobb, enligt Tord Strannefors.I går fanns det 832 lediga jobb inom data och IT att söka på Arbetsförmedlingens hemsida. Mest eftersökta är systemutvecklare och programmerare följt av nätverkstekniker, projektledare, dataoperatörer och IT-tekniker bland annat.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Arnstad Elmblad
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro