ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Italien är verkligen himmelskt vackert”

Johan Kellman Larsson · 3 Jul 2011
Uppdaterad 3 Jul 2011

Ernst Kirchsteiger älskar Italien men har sämre erfarenhet av Marocko. I resväskan ligger alltid en ikon med Jesusbarnet Mer hemtrevligt”.

klar

Artikellänk är kopierad

Bästa resminnet … – De allra tidigaste resorna som jag gjorde tillsammans med min fru för 30 år sedan var fantastiska. En sommar tågluffade vi i Europa i en månad och levde ett väldigt bohemiskt liv. Att resa med tåg ger utrymme för mycket impulsivitet. Att resa med någon som man är våldsamt förälskad i är inte heller det sämsta. Värsta resminnet … – Jag är en väldigt positivt lagd person så ofta vänder jag negativa erfarenheter till  något värdefullt. Men ett dåligt resminne jag har var alldeles nyligen när jag var i Marocko, i Marrakesh. Det var inget vidare faktiskt. Felet? Det var för mycket av allt, liksom rörigt, och omöjligt att hitta en röd tråd. Allt gick snett: tåg som inte gick, hotell som var dåliga, service som var undermålig. Ett ganska dåligt första möte helt enkelt. Favoritresmål … – Italien, Italien, Italien! Dels handlar det om att jag är en estet och därför värderar allt jag ser, och Italien är verkligen himmelskt vackert. Mixen mellan det hypermoderna och de 2 000 år gamla byggnaderna är svårslaget. Italienarna är också bra på att prata, något som jag tycker att vi svenskar tappat bort. Att sitta ner med en främling i två timmar och ha ett innerligt samtal – det är häftigt!Det packar jag alltid ner i resväskan … – En ikon som föreställer Maria och Jesusbarnet. Jag är inte särskilt religiös av mig men det har blivit tradition att den där helgonbilden följer med i väskan. När jag kommer till ett hotellrum brukar jag sätta upp den ovanför sängen, då känns det genast lite mer hemtrevligt. På baksidan skriver jag ner alla platser jag varit på.  Det första jag gör på hotellrummet … – Öppnar alla fönster och vädrar. Kollar in badrummet, vad det är för stil och om det känns fräscht. Sen brukar jag ta ett rejält skutt, en sån riktig mollbergare, och sen landar jag raklång i sängen och ligger och sträcker ut lite.  Restipset … – Strunta i Thailand i sommar och satsa på Sverige. Det finns så mycket guldkorn här hemma.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Kellman Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro