ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Itunes nästa fiende för Sonys Blu-ray

Metroteknik.se · 26 Feb 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Itunes har börjat med nedladdning och uthyrning av högupplösta filmer i USA. Enligt Gartner är nedladdningen nästa stora fiende för Blu-ray.

Itunes har börjat med nedladdning och uthyrning av högupplösta filmer i USA. Enligt Gartner är nedladdningen nästa stora fiende för Blu-ray. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

FORMAT. Blu-ray-formatet må ha skickat HD DVD i graven - men nu väntar en mycket mäktigare fiende. Marknadsanalytikerna på Gartner och Isuppli hävdar i en ny rapporta att Sonys hd-format nu kan bli kortlivat, om det inte klarar av att stå upp mot nedladdningen.– Efter år av formatkrig är den stora frågan för Sony och Blu-ray-lägret nu om ett fysiskt format fortfarande är relevant i dages läge där video-on-demand och nedladdning regerar, säger David Carneval, vice vd på Isuppli till brittiska Macworld. Gartner menar även att det faktum att många tillverkare inte kommer att släppa nyare och billigare Blu-ray-spelare förrän nästa år gör att många tvekar inför att börja samla på sig filmer på Blu-ray. Höga priser och rädslan inför att sitta med ännu ett utgående format håller konsumenterna tillbaka enligt rapporten.– De flesta tillverkare försöker fortfarande att övertala konsumenterna att hd-skivor är värt att investera i, eftersom många konsumeter ser video-on-demand-tjänster som ett alternativ, skriver Gartner i rapporten.I USA har Apple redan börjat sälja och hyra ut högupplösta filmer genom Itunes. Även Amazon har en liknande tjänst.

klar

Artikellänk är kopierad

Metroteknik.se
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro