ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ivas röstcoach– Idol”-Kishti

Patrik Wirén · 7 Mar 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

På lördag 8 mars kan du se Iva spela på hotell Hellsten i Stockholm. Iva gillar den svenska naturen och försöker leva ekologiskt.
På lördag 8 mars kan du se Iva spela på hotell Hellsten i Stockholm. Iva gillar den svenska naturen och försöker leva ekologiskt.Foto: Lotta Imberg

Hennes röstcoach är ”Idol”-Kishti.– Kishti har hjälpt mig, säger Operastjärnan Ivas.Hon kom till Sverige från USA 2004 för att studera opera. Nu spelar Iva in en popskiva med svenska låtskrivare och i höst väntar en stor roll på Operan. Till sin hjälp har hon Kishti Tomita.– Kishti har hjälpt mig hitta länken mellan min pop- och operaröst, säger Iva om sin röstcoach.  Egentligen heter hon Emily Tepe och är utbildad operasångerska. Bland annat har hon vid flera tillfällen hörts i Conan O’Briens program. För tre år sedan föddes idén om Iva, en älvliknande gestalt som sjunger pop med inslag av opera.  – Det har tagit lång tid att hitta balansen mellan de båda stilarna. 

Hur kom du i kontakt med Kishti Tomita?– Sarah Dawn Finers farmor är min operalärare. Så när jag skulle sjunga pop ringde jag Sarah och hon föreslog att jag skulle jobba med Kishti, eftersom hon är den bästa. 

Hon är rätt tuff, va?– Som lärare är hon krävande, fast på bästa möjliga sätt. Hon accepterar ingenting annat än totalt engagemang. 

Det kommande albumet, Ivas andra, är ett samarbete med svenska låtskrivarduon The K Bros (Peter Jöback, The Sounds). En singel släpps i maj och i september landar albumet på skivdiskarna. Efter det väntar 14 föreställningar i Sven-David Sandströms uppsättning av Torgny Lindgrens bok ”Bat Seba” på Kungliga Operan. – Det är en stor möjlighet för mig. De valde mig för att jag använder den här speciella mixen av opera och pop i min röst. 

Efter att ha tillbringat så mycket tid i Sverige börjar hon känna sig hemma här.– Jag älskar det här landet. Jag bor hos en kollega i skärgården och att vara där ute i skogen med fåglarna som sjunger är enormt inspirerande. 

klar

Artikellänk är kopierad

Patrik Wirén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro