ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ivo riktar ny kritik mot ortopedin på Sahlgrenska: "Inte godtagbar"

Peter Löwendahl · 17 Sep 2013
Uppdaterad 17 Sep 2013
Ivo riktar ny kritik mot ortopedin på Sahlgrenska: "Inte godtagbar" Ortopedin på Sahlgrenska har ingen godtagbar verksamhetsuppföljning, skriver Ivo i ett beslut.

Ivo riktar ny kritik mot ortopedin på Sahlgrenska: "Inte godtagbar" Ortopedin på Sahlgrenska har ingen godtagbar verksamhetsuppföljning, skriver Ivo i ett beslut. Foto: Christina Blom


Bemanningen och rutiner får kritik – men värst går Ivo åt verksamhetsuppföljningen på ortopedin på Sahlgrenska som kallas inte godtagbar”.

klar

Artikellänk är kopierad

Sedan februari 2011 har först Socialstyrelsen och sedan Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, riktat kritik mot ortopedin på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Trots 2,5 års jobb för att komma tillrätta med de av Ivo påpekade bristerna kvarstår det, visar ett nytt beslut från myndigheten.

I beslutet skriver Ivo att det visserligen finns bra behandlingsrutiner inom flera behandlingsområden på ortopedin, men att det i Sahlgrenska svar till Ivo saknas information om hur rutinerna hålls aktuella – och hur personalen informeras kring dem. Även bemanningen på ortopedin kritiseras, där Ivo menar att det i svaret från Sahlgrenska inte går att bedöma om de åtgärder som genomförs för att säkra bemanningen är tillräckliga eller inte.

Tyngst kritik får ortopedin för bristande verksamhetsuppföljning, som kallas inte godtagbar. Ivo skriver att ”data måste bli mer heltäckande och det saknas en kritisk analys från verksamhetens sida med en strukturerad åtgärdsplan för förekommande brister”.

Myndigheten avslutar med att konstatera att ledningen för ortopedin måste ta tag i de här frågorna, och att de kommer att vara i fokus även för framtida inspektioner.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Löwendahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro