ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Izabelle, 10, klippte av sitt hår – för att skänka det till cancersjuka

Alva Forsberg Fierro · 18 Dec 2015
Uppdaterad 18 Dec 2015

Foto: Privat


Izabelle Nilsson, 10, från Trelleborg har sparat ut sitt hår i ett år. Lagom till jul klippte hon av det – för att skänka bort det till barn med cancer.

klar

Artikellänk är kopierad

Izabelle har länge haft långt hår och för två år sedan räckte det ända ner till rumpan. Då gick hon till frisören och kapade av det mesta. 

– När hon sedan såg allt hår som låg på golvet så frågade hon om vi inte kunde ge det till sjuka barn men då var det försent eftersom allt redan låg i en hög på golvet, säger mamma Milla Persson till Aftonbladet.

►LÄS MER: Jenn, 36, om sin brutala bild: "Bröstcancer är inte sexigt"

Sedan dess har hon sparat ut håret ytterligare en gång för att kunna ge bort det till peruker för cancersjuka barn som blivit av med sitt eget. Idén har hon fått från att ha sett många tv-program och galor om barn med cancer tror mamma Milla. 

I torsdags var det dags för klippning igen. Det slutade i 27 centimeter långa tofsar som nu har skickats till en perukmakare i Stockholm.

– Jag kan inte med ord beskriva hur stolt jag är över henne, säger Milla. 

►LÄS MER: Amandas dotter dog i cancer – här får hon vara med på bröllopsbilden

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro