ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jack Ma sökte över 30 jobb utan att få napp – nu är han Kinas rikaste man

Karolina Skoglund · 17 Feb 2015
Uppdaterad 17 Feb 2015

Efter tre försök att komma in på universitetet och efter att ha blivit avvisad på 30 jobb, såg det inte ljust ut för Jack Ma. I dag är han Kinas rikaste man.

klar

Artikellänk är kopierad

Jack Ma är i dag Kinas rikaste man.
Jack Ma är i dag Kinas rikaste man.Foto: TT.

Jack Ma är i dag Kinas rikaste man, genom sitt e-handelsbolag Alibaba. Men vägen dit var knappast smärtfri. I en intervju i programmet Charlie Rose i slutet på januari berättar han att han sökte till universitetet tre gånger, men misslyckades vid varje försök. I stället sökte han över 30 jobb – men inte fick ett enda.

– Jag gick till KFC när de öppnade i min stad. 24 personer sökte jobbet, 23 fick det. Jag var den enda som blev utan.

Så när han grundade sitt företag Alibaba, var det kanske inte så konstigt att han möttes av en viss skepsis. Inte minst då han, efter tuffa ekonomiska motgångar, startade den tillhörande betaltjänsten Alipay.

– Så många människor jag pratade med sade att det var den dummaste idén jag någonsin haft. Men jag brydde mig inte om det var dumt, så länge människor skulle kunna använda tjänsten.

I höstas, när Forbes släppte sin lista över Kinas rikaste personer, uppgavs Jack Mas förmögenhet uppnå 19,5 miljarder dollar.

Bolaget värderades till 240 miljarder dollar.

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro