ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jack White gör radioteater”

Metro · 13 Feb 2013
Uppdaterad 13 Feb 2013
Jack White gör ”radioteater”

Jack White gör ”radioteater” Foto: David Wolff-Patrick/Getty Images.


Jack White har gjort en punkig radioteater” med superfreaket Gibby Haynes. Varje vecka listar Metros nöjesredaktion musikhändelserna du inte får missa.

klar

Artikellänk är kopierad

Anna Järvinen – Paradis. Betyg: 5 av 5.

Mauro Scoccos hemliga 50-årspresent, där ”artisteliten”, tolkar hans låtar, har blivit offentlig. Bäst är ”Paradis”. En redan bra låt, men märkt av åttiotalet, lånar från Jamaica och finsk tango till en ny sensuell dans som slingrar sig fast tills det inte går att andas.

Maria Forsström

Hör låten här: Spotify

Kendrick Lamar – Pustervik, Göteborg, torsdag. Münchenbryggeriet, Stockholm, fredag.

Världens mest omtalade rappare är i lilla Sverige. Med andra albumet "Good kid, m.A.A.d city" vitaliserade han rappen och blev representant för en futuristisk indie-hiphop, lika alternativt som sofistikerat råbarkat. Geniet inledde Sverige-turnén i Malmö i måndags och fortsätter nu till Göteborg och Stockholm.

Ametist Azordegan

Se ett liveklipp här: Youtube

Gibby Haynes & Jack White – Paul’s not home. Betyg: 3 av 5.

”Hej fru Johnson, är Paul bög?” Sedan skrik och rockskrän i tio sekunder innan det blir mer radioteater mellan fru Johnson och Johnny, den unge mannen som ringer på dörren. Det avhandlas om pojken är pundare, på rehab, står i lågor och om han är… Nej, jag ska inte avslöja för mycket om Pauls historia.

När Jack White, alla gitarrmäns gitarrman, kör obskyr hardcore känns det naturligt att Gibby Haynes, alla freaks superfreak, vrålar. Vem, undrar ni? Butthole Surfers sångare, svarar jag. Medan ni letar febrilt på internet efter det namnet, kolla även upp Adrenaline O.D. som spelade in originalet om Paul 1982. Just den är väl buskis men youtuba fram ”Surbubia” och hör hur punk ska vevas.

Christoffer Röstlund

Hör låten här: Soundcloud

Zacke – Renhjärtat. Betyg: 4 av 5.

Han har länge ansetts vara en av Sveriges bästa rappare och lyriker. Det visar sig nu att han har blivit ännu bättre. ”Renhjärtat”, som är andra albumet inom loppet av fyra år, verkar vara resultatet av en kreativ urladdning och en uppgörelse med hans personliga historia.

Genom att använda många minnesbilder i låttexterna låter Zacke dig följa med på en lika lekfull som själfylld resa från hans barndom i Luleå fram till det vuxna livet i storstaden Stockholm. Lyssningen är både en anslående och gripande upplevelse.

Ametist Azordegan

Hör skivan här: Spotify

Haim – Falling. Betyg: 4 av 5.

Begåvade systrarna Alana (21), Danielle (23) och Este (26) Haim fortsätter att skruva upp förväntningarna. Kalifornientrion, som hamnade överst på BBC:s branschlista över årets poplöften, presterar sitt bästa hittills på ”Falling”.

Det är livligt funkbubblande soulskenspop, som tydligt illustrerar receptet för deras vinnande, havsbrissvala västkustcocktail: lika mycket delar vintagemärkt radiorock som modernare r&b. Fleetwood Mac-nostalgi möter ett mer samtida Destiny’s Child. Faller de nu, så faller de bara framåt.

Peter Lindholm

Hör låten här: Spotify, Soundcloud

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro