ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jackman om "Prisoners": Den är obehaglig

Richard Crouse, Metro Canada · 30 Okt 2013
Uppdaterad 30 Okt 2013

I Prisoners” spelar Hugh Jackman pappan till en sexårig flicka som blir kidnappad. Och han tar i sin tur lagen i egna händer genom att kidnappa den misstänkte. ”Filmen är obehaglig”, säger Jackman.

klar

Artikellänk är kopierad

I thrillern ”Prisoners” spelar Hugh Jackman pappan Keller Dover som tillsammans med sin familj äter thanksgiving-middag hos grannarna. Plötsligt försvinner hans dotter och hennes kompis spårlöst. Polisen (Jake Gyllenhaal) kopplas in och en misstänkt hittas men frias vilket får Jackman att se rött. Det får honom också att ta lagen i egna händer. Och frågan, hur långt man får gå när ens barn försvinner, är filmens moraliska dilemma. – Jag är överlycklig att Aaron [Guzikowski reds. anm.] skrev ett manus som tvingar fram denna moraliska gråzon. Jag tycker filmens styrka ligger här, säger regissören Denis Villeneuve till Metro. Hugh Jackman håller med Villeneuve om att ”Prisoners” får en att tänka till. – Filmen är obehaglig, säger han och fortsätter. – Man tänker: ”Ok, vi ska följa med på den här killens resa och visst, låt oss utverka lite rättvis bestraffning.” Sedan känner man sig plötsligt obehaglig till mods och det tvingar dig att ifrågasätta varför du först höll med honom, om du gjorde det. Och varför det var så enkelt. Det ifrågasätter vad du skulle göra i en sådan situation. ”Prisoners” beskrivs i media som en film som ”inte är lätt att se” och att det ”smärtar i bröstet” när man ser föräldrarnas desperation över att hitta sina barn. Till Metro säger Hugh Jackman att: ”filmen är så mycket mer än en thriller på det sättet att den fångar dig, håller dig på helspänn och att den är svår att släppa efteråt”. – På något sätt behöver vi människor även beröra riktiga, grundlägga rädslor som vi trycker ner varje dag i våra liv. Och på det här sättet kan vi dyka ner i det, diskutera det och känna, säger han.

Det går redan Oscarsrykten om "Prisoners" och framförallt hyllas Hugh Jackmans insats.  – Om du frågar mig om huruvida Hugh Jackman är värd en Oscar så är svaret på frågan absolut ja, säger Jake Gyllenhaal till Metro.
Det går redan Oscarsrykten om "Prisoners" och framförallt hyllas Hugh Jackmans insats. – Om du frågar mig om huruvida Hugh Jackman är värd en Oscar så är svaret på frågan absolut ja, säger Jake Gyllenhaal till Metro.Foto: Alloverpress
klar

Artikellänk är kopierad

Richard Crouse, Metro Canada
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro