ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jackson begravs inte på Neverland Ranch

Metro - TT · 2 Jul 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: SCANPIX (Montage)


klar

Artikellänk är kopierad

Michael Jackson kommer inte att begravas på sin ranch Neverland och hans stoft kommer inte heller att vila på lit de parade enligt ett uttalande från hans familj, rapporterar AFP.

Dussintals tv-bussar fanns redan på onsdagen längs vägen till Neverland, norr om Santa Barbara i Kalifornien. Poliskällor hade uppgett att popstjärnans stoft skulle föras i bilkortege till ranchen, för att sedan läggas på lit de parade — till allmänhetens beskådan — under helgen.Men Jackson kommer inte att begravas på Neverland, enligt ett uttalande från familjen sent på onsdagen svensk tid. Inte heller kommer stoftet att vila på lit de parade där.Var begravningen ska ske, och under vilka former, meddelades inte, men ett snart besked utlovades.Tom Barrack, delägare i Neverland, har hur som helst i ett öppet brev manat allmänheten att förbereda sig för ett "globalt drama av episka mått". Det har också talats om den väldiga Staples Center-arenan i Los Angeles som lämplig plats för en minneshögtid.Kändissajten TMZ, välinformerad om händelserna i samband med Jacksons död, har rapporterat att ett receptbelagt, intravenöst anestesimedel — avsett för sjukhusbruk — hittats hos artisten.Injektionsmedlet marknadsförs under namnet Diprivan och tillverkas av Astra Zeneca. Det är också känt som propofol efter den verksamma substansen, som är lugnande. Den brukar användas antingen inför en operation eller i eftervården, för att lindra smärta och oro.En överdos kan störa andningen, skapa hjärt-kärl-problem och leda till hjärtstillestånd, förklarar hjärtspecialisten Francois Chast för nyhetsbyrån AFP. Han varnar dock för förhastade slutsatser om att det var injektionsmedlet som orsakade Jacksons död.En sjuksköterska har enligt TMZ uppgett att Jackson bett henne om Diprivan, men att hon personligen inte ville ge honom medlet. Det finns också andra läkemedelsbolag som tillverkar propofolpreparat.Det testamente från 2002 som hittats har registrerats vid domstol. Det var Jacksons uttryckliga vilja att hans egen mor skulle ta hand om hans tre barn. I händelse av hennes frånfälle uttrycker han önskemålet att sångerskan Diana Ross ska ta hand om barnen.Tillgångarna testamenterar han till en familjestiftelse, till förmån för barnen, hans mor Katherine och välgörande ändamål.Han skriver uttryckligen att han inte vill att de två äldsta barnens mor Deborah Rowe Jackson ska få vårdnaden.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro - TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro