ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jacob Bursell är ny kolumnist i Metro

Linnéa Borgert · 5 Sep 2017
Uppdaterad 5 Sep 2017
Metros chefredaktör Staffan Erfors och Jacob Bursell.

Metros chefredaktör Staffan Erfors och Jacob Bursell. Foto: Dzenita Mesic


Författaren och poddaren Jacob Bursell blir ny kolumnist i Metro. Han kommer att dela med sig av sina betraktelser av världsekonomin – men också lära ut "lite privatekonomiskt bondförnuft".

klar

Artikellänk är kopierad

Jacob Bursell, 37, har jobbat som ekonomijournalist i flera år. Förra året gav han ut boken ”Risk”, som handlar om datoriserad aktiehandel, och i dag tar podden ”Kapitalet” upp det mesta av hans tid. Han driver också projektet ”Make it in Sweden”, en poddradio på arabiska med syftet att hjälpa nyanlända att hjälpa sig själva in i samhället.

Nu blir han kolumnist för Metro och temat blir ekonomi – i en bred bemärkelse.

– Det blir allt från privatekonomi till betraktelser av världsekonomin, entreprenörskap och företagande och kanske lite gnäll på våra politiker, säger Jacob Bursell.

Vad vill du att man ska få för känsla när man läser dina krönikor?

– Förhoppningen är nog att man ska lära sig någonting nytt, i bästa fall få någon liten tankeställare och eventuellt också en förströelse.

Vad vill du lära våra läsare?

– Kanske lite privatekonomiskt bondförnuft, i den mån man saknar det. Men jag vill också ge en inblick i fenomen som man kanske inte reflekterar över dagligdags, till exempel sådant som pågår bakom kulisserna, spännande spännande affärsidéer eller intressanta personer som man kanske inte har funderat på att de existerar.

Metros chefredaktör Staffan Erfors är nöjd med värvningen av Jacob Bursell.

– Jacob Bursell är en rutinerad ekonomijournalist med både bredd och spetskompetens. Det känns väldigt roligt att få honom till mediehuset Metro och hans kolumner på tisdagar ser jag bara som början på hans engagemang hos oss, säger Staffan Erfors.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnéa Borgert
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro