ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Jag älskar min röst"

Roberto Arnaz · 28 Jun 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

EXKLUSIVT. Sverigeälsklingen Rufus Wainwright spelar på helgens Acceleratorfestival. Och det är en lycklig Rufus som möter publiken.– Mitt liv är fantastiskt. Jag bor i New York, London och Paris och jag har en två meter lång tysk pojkvän. Jag har skrivit många låtar om honom, för han är så lång ...

Rufus Wainwright är långt ifrån ödmjuk när han talar om sin musik.– Det är mitt försök att passa in i den stora amerikanska traditionen av låtskrivare, tillsammans med Bob Dylan, Cole Porter och The Beach Boys. Jag tycker att låtskrivande är den bästa amerikanska konstformen och jag försöker följa den traditionen. Dessutom är jag en av de mest intressanta och ovanliga sångarna för tillfället. Jag älskar min röst, ingen annan sjunger som jag.

Men samtidigt ser han inte sig själv som någon stor stjärna.– Jag är en halvstjärna, vilket jag gillar, för jag är ganska berömd och tjänar bra med pengar här och där, men det blir aldrig hysteriskt och jag blir inte alltid förföljd. Jag kan fortfarande gå och shoppa och köpa en korv utan att någon stör mig. Det är perfekt nu, men förstås, som de flesta legendarer vill man alltid förstöra allt. Man är aldrig riktigt nöjd förrän allt har raserats, så jag vill bli mer berömd och förstöra mitt liv, förstås.

Gillar du några av dagens popstjärnor?– Nu finns det så många artister. När jag började min karriär var jag lite isolerad, som homosexuell, pianospelande, fantastisk skönhet ... men nu finns det folk som Scissor Sisters.

klar

Artikellänk är kopierad

Roberto Arnaz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro