ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Jag älskar Rinkeby"

Fredrik Hansson · 8 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Det var i Rinkeby Rigo fann musiken, han bor i Rissne nu, men vill aldrig flytta för långt från orten där han växte upp.

Det var i Rinkeby Rigo fann musiken, han bor i Rissne nu, men vill aldrig flytta för långt från orten där han växte upp. Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

Varje vecka ritar en kändis en häst.
Varje vecka ritar en kändis en häst.

Svenska raplegenden Rodrigo ”Rigo” Pencheff fortsätter sitt folkliga korståg  Först ­­­melodifestivalen och nu leder han Rinkeby i TV 4:s "Körslaget", "Klart jag vill vinna".

Först ”Melodifestivalen” och nu ”Körslaget”. Var slutar det här folkliga korståget?– Jag vet inte, jag är väldigt impulsiv och tänker mycket för stunden. Jag har inga stora planer.

Men det är ett ganska långt steg från rap i Infinite mass till körsång i TV4?– Jo. När jag började med musik och ville bli världens bästa rappare trodde jag aldrig att jag skulle vara med i till exempel melodifestivalen, men det handlar om musik och jag fick vara med i tv. Det är bra publicitet.

Är det okej för en cool hip hop-producent att medverka i sådana här sammanhang? Du blir inte mobbad?– Jag har lämnat det där för längesen, om någon tycker att det inte är så grymt så…tja. Jag tänker inte ”shit, vad ska folk säga nu?” Om man tänker så kan man inte göra någonting.

Caroline Af Ugglas körde ut dig ur ­­Melodi­festivalen, revansch­sugen?– Nej. Det är klart jag vill vinna ”Körslaget”, jag vill vara med i varenda program men man ska nog inte se det som en tävling. Om jag vore bitter på Caroline hade jag inte gjort en låt tillsammans med henne. Hon är ju med på min nya skiva!

Du var med i Latin Kings i början av 90-talet, ­festade ni mycket?– Vi hängde hela tiden och gick på alla fester tillsammans. Vi var unga och det gick bra för oss. Det var en väldigt kul tid. I dag har vi familj och jobb och då syns man inte lika ofta. Man vet vad man kan prioritera och inte.

Du tävlar för Rinkeby i ”Körslaget” och är starkt sammankopplad med förorten, vad betyder Rinkeby för dig?– Jag älskar Rinkeby, det är här jag växte upp, det är här jag fann musiken, allt hände här. Jag bor i Rissne nu men vill aldrig flytta för långt härifrån. Var jag än är så jämför jag med Rinkeby.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Hansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro