ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jag är ganska trött på Markus Krunegård”

Emma Björkman · 14 Feb 2014
Uppdaterad 17 Feb 2014

I dag släpper Markus Krunegård singeln Du stör dig hårt på mig”. Det är det första smakprovet från hans kommande album ”Rastlöst blod”. – Den här gången har jag velat bejaka idioten inom mig, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

I juni i år kommer Markus Krunegårds, 34, femte studioalbum ”Rastlöst blod”. Nu väljer han om det ska vara ”en för lång skiva eller en perfekt skiva”. – Jag tror att det blir en för lång skiva. Med tanke på titeln tycker jag att den kan få vara lite för lång och för jobbig, säger han. Redan i dag släpps första singeln från skivan – ”Du stör dig hårt på mig”. Det var den sista låten han skrev till ”Rastlöst blod” och han gillar den för att den inte är så texttung. – Jag är ganska trött på Markus Krunegård, det är alltid så mycket text. Det är skönt när man lyckas hålla nere det litegrann, säger Markus Krunegård. Han är uppsluppen och pratar om sin beundran för artister som kan få in humor i musik. – Emo är världens lättaste genre. Men att göra M.A. Numminen-musik, det kräver sin konstnär. Jag är inte riktigt där. Han betonar att ”Rastlöst blod” är ”allt annat än kul” men förklarar att han haft roligt när han gjort den. – Jag hade kul med ”Mänsklig värme” också men jag kände mig mer som ett lovligt byte då. Jag hade synts så mycket och hamnat i sammanhang som jag inte trivdes i. Nu känner jag mig glad och fri igen. Två orsaker till att det varit roligt att göra ”Rastlöst bod” är att han producerat den med sina kompisar Patrik Berger (Robyn, Lana Del Rey, Icona Pop) och Jari Haapalainen (Laakso, Moneybrother, Ed Harcourt). – Förra gången ville jag göra en så vanlig skiva som möjligt. Den här gången har jag velat bejaka idioten inom mig. Det är en rastlös skapelse, det är sådan jag är. Det är också en hyllning till folk som orkar vara rastlösa, resande och som folk spottar mycket på. Jag tänker inte specifikt på romer utan alla som orkar bejaka idioten i sig och orkar betala momsen på sig själv. Det är en efterkonstruktion men det låter jävligt flott. BILDTEXT: Markus Krunegård säger att nya singelns "with or without you"-problematik kan appliceras på många relationer som han har och har haft – och även på honom själv. – Jag är ganska blyg och reserverad i början, sedan efter någon timme kan jag vara extremt jobbig. Folk kan störa sig på en med all rätt.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro