ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jag är redo för att göra något annat”

Josefin Michanek · 16 Jul 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Ernst Kirchsteiger lämnar SVT för att göra ett auktionsprogram i TV 4. Men det är inte lönen som lockar. – Nu ska jag vara Ernst-ärlig: Pengar ser jag bara som en liten del för att jag ska byta jobb och gå vidare. Det är så mycket annat som är viktigt, säger han. 

Ernst Kirchsteiger lämnar SVT för att göra ett auktionsprogram i TV 4. Men det är inte lönen som lockar. – Nu ska jag vara Ernst-ärlig: Pengar ser jag bara som en liten del för att jag ska byta jobb och gå vidare. Det är så mycket annat som är viktigt, säger han.  Foto: Kent Halttunen/SVT


klar

Artikellänk är kopierad

TV. Folklig som få och utsedd till Sveriges sexigaste man. Ernst Kirchsteiger är inredaren och programledaren som fått svenskarna att sitta som klistrade framför tv:n för att få fixartips till sommartorpet. Efter åtta år på Sveriges Television lämnar han i höst public service-kanalen och börjar på TV 4.

Varför byter du kanal?

– Det är dags, jag är redo för att göra något annat. Det ska bli kul att träffa nya kompisar och vara i ett nytt sammanhang. Jag fyller ju snart 50 år och man har ju inte hela livet på sig.

Hur har TV 4 lockat över dig? Handlar det om en fantastisk löneförhöjning?

– Nu ska jag vara Ernst-ärlig: Pengar ser jag bara som en liten del för att jag ska byta jobb och gå vidare. Det är så mycket annat som är viktigt.

Det råkar inte vara slut på inredningsidéer?

– Absolut inte, tvärtom, jag hoppas att jag ska accelerera ännu mer. Just nu känner jag mig som en sådan där Duracellkanin som bara skuttar runt. Hellycklig känner jag mig.

Förra veckan lämnade också programledaren Peter Jihde SVT. Varför stannar ni inte?

– Jag vet inte varför Peter byter, men för min del handlar det bara om att gå vidare och inte alls om någon konflikt. Jag har övervägt det noga och försökt vara så där klok som man ska vara. Jag hoppas att jag kan fortsätta att vara vän med mina kolleger på SVT.

Får du fortsätta att vara barfota på nya jobbet?

– Annars sliter jag väl av mig skorna. Vem skulle våga stoppa mig? Jag lovar att fortsätta vara Ernst, det är ju det jag är bäst på.

En hel del retar sig på dig. Varför tror du att du väcker så mycket känslor?

– En del tycker att det är märkligt att jag som man bryr mig om färger, textilier och mjukvara och att jag har en ganska romantisk syn på tillvaron.

Finns det situationer när dina barn skäms över dig?

– Jag har vissa begränsningar, jag får inte dansa loss hur mycket som helst. Sedan får jag inte sjunga, och så vill de helst att jag inte är så avklädd i tv. Men jag har ju gjort det mesta och lyssnar inte så jättemycket på dem.

Du har lovat att ditt nya program ska bli ”folkligt och mustigt”. Vad betyder det egentligen?

– Har du varit på auktion? Ofta är det en skön samling människor som kommer dit från alla möjliga håll. Det är något särskilt med varmkorven och Fantan och pirrigheten. Det är något folkligt och mustigt över det.

Blir det inga mer fixartips?

– Jag vet inte så jättemycket mer just nu än att det ska handla om företeelsen auktion, fynd och nedköp. Men jag kommer att se det ur en inredares perspektiv.

Vad gör du i sommar?

– Jag ska vara hemma på gården och vara ledig. Jag har ju jobbat en hel del, så nu har jag massor att göra. Ogräsen har verkligen marscherat in i trädgården, så nu ska här böjas knä ödmjukt inför dem. Det ser jag verkligen fram emot.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Michanek
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro