ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Jag är som Owen Wilsons flickvän"

Sara Stolt · 15 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Amerikanske Jason Schwartzmans föräldrar är Talia Shire och Jack Schwartzman. Han har kusiner som Nicolas Cage, Sofia Coppola och Roman Coppola. 

Amerikanske Jason Schwartzmans föräldrar är Talia Shire och Jack Schwartzman. Han har kusiner som Nicolas Cage, Sofia Coppola och Roman Coppola.  Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

En vecka före världspremiären för ”Darjeeling Limited” försökte skådespelaren Owen Wilson begå självmord. – Owen mår bra nu, berättar motspelaren Jason Schwartzman.Jason Schwartzman, 27, lade tillsammans med Roman Coppola och regissören Wes Anderson ner två år på att skriva ett så personligt manus som möjligt till ”Darjeeling Limited”.

Inspelningen av filmen, där han och Owen Wilson spelar två av huvudrollerna, blev minst lika intim som manusarbetet.– Det var den roligaste tiden jag någonsin har haft på jobbet, säger Jason.

Men i slutet av augusti, bara en vecka innan filmen premiärvisades under Venedigs filmfestival, försökte Owen Wilson begå självmord.

Jason berättar att Owen har repat sig från depressionen.– Vi är väldigt nära varandra. Jag är en stor beundrare av honom. Jag brukar gå hem till honom och skämta för att få honom att skratta. ”Yes”, tänker jag när jag lyckas. – Ibland skrattar han inte, och ser jag honom skratta åt vad någon annan säger blir jag avundsjuk. Jag är som hans flickvän, säger Jason.

Innan filminspelningen drog i gång kände de inte varandra. Men att arbeta för Wes Anderson var inget nytt för någon av dem.

Owen är medförfattare till regissörens ”Rushmore”, ”Bottle rocket” och ”Royal Tenenbaums”. I de två sistnämnda filmerna och i ”The life aquatic with Steve Zissou” har han även medverkat som skådespelare.

Jason, som hade en av huvudrollerna i ”Rushmore”, säger sig vara allra bästa vän med Wes. Att han ska gå på premiärvisningen av ”Darjeeling Limited” på filmfestivalen i kväll beror på att regissören ville ha hans sällskap.

klar

Artikellänk är kopierad

Sara Stolt
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro