ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jag är sugen på att skriva på svenska"

Louise Jacobson · 16 Sep 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Anna Ternheim har själv valt ut tre mindre konsertlokaler för Sverigespelningarna. – Det måste vara roligt både för mig och publiken. Den här skivan ska upplevas på ett speciellt vis, säger hon. 

Anna Ternheim har själv valt ut tre mindre konsertlokaler för Sverigespelningarna. – Det måste vara roligt både för mig och publiken. Den här skivan ska upplevas på ett speciellt vis, säger hon.  Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

Anna Ternheim flyttade till New York för att spela in sin tredje skiva.Nu släpper hon första låten gratis. Metro fick ett exklusivt möte under en kort Sverigevisit.Singeln släpps först i en nedladdningsbar akustisk version på din hemsida och senare i en albumversion. Varför?– Jag skrev den på gitarr. Mina demo låter alltid illa och låten lät i princip så här, men när Björn (Yttling, albumproducent) satte sig ner och spelade piano och jag sjöng, tyckte jag att den blev fin. Men den hamnade ändå inte på skivan. Därför ville jag ge bort den. Du kallar albumversionen för en diskolåt. Det var otippat.– Det är en reggae- och en blueslåt på skivan också. Jag känner mig ganska öppen i den här processen. Jag skriver låtarna och sedan kan de kläs i olika kostymer av dem jag jobbar med. Det viktiga är att vi gör låtarna rättvisa.Kommer du alltid att skriva sorgliga låtar?– Det är omöjligt att svara på. Jag har själv alltid drabbats av musik som har något svart i sig. Är det bara glatt rakt igenom har jag svårt att lyssna på det. Du klär dig alltid i svart också?– Det är den finaste färgen. Nej, jag vete fan. Gör jag verkligen det? Här är lite grått och lite silver. Just nu bor du i New York. Varför lockas så många svenska musiker dit (Nina Persson, Marit Bergman med flera)?– Det finns en enorm energi och mångfald där. Det är en bra plats att vara på för att röra till det i huvudet. Jag tror att all form av förändring föder kreativitet och just nu känner jag att jag nog kan flytta lite var som helst där de vill höra min musik. Dina två tidigare skivor har just släppts i USA. Hur tas din musik emot där?– Eftersom det är ett engelskspråkigt land blir det mer direkt. Jag märker att texterna slår an. Därför har jag blivit sugen på att skriva på svenska också.Blir nästa skiva på svenska?– Jag vet inte. Det skulle vara kul någon gång men jag gillar fortfarande att skriva på engelska.

klar

Artikellänk är kopierad

Louise Jacobson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro