ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Jag befinner mig i en kaotisk tillvaro"

Caroline Engvall · 18 Jun 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Johanne Hildebrandt vill att läsaren ska koppla bort vardagen och sträckläsa hennes nya, ”Fördömd”.

Johanne Hildebrandt vill att läsaren ska koppla bort vardagen och sträckläsa hennes nya, ”Fördömd”.


klar

Artikellänk är kopierad

Hallå där, Johanne Hildebrandt, pocketaktuell med romanen ”Fördömd” …Varför ska man läsa din bok?

– För att koppla bort vardagen och sträckläsa en spännande berättelse som råkar handla om vad som egentligen är viktigt.

Vem vill du ska läsa din bok?

– Alla så klart (skratt), särskilt folk från Västerbotten och akademiker.

Vad läser du själv just nu?

– ”Farväl till vapnen” av Hemingway. Det är rätt klyschigt, jag vet, men jag fick den i födelsedagspresent.

Vad har du annars på gång just nu?– Jag befinner mig i en kaotisk tillvaro fylld av jobb och händelser, vilket är vansinnigt roligt och underhållande. 

”Fördömd” Johanne Hildebrandt (Andersson Pocket) Arkeologistudenten Helena har kommenderats till Västerbotten för att undersöka marken inför ett hotellbygge. Det hon finner ska komma att virvla upp onda krafter som legat gömda och glömda i hundratals år och påverkat hela hennes omgivning. Johanne Hildebrandt fortsätter delvis på sin historiska bana. Det är gediget researcharbete, stundtals extremt skruvat och, visst, storyn räcker för en hop mardrömmar.

”Sen tar vi Berlin” Moa-Lina Croall (Alfabeta) Tjugotreåriga Lou är en vilsen och orolig tjej med ett postjobb trots att det enda hon vill är att hålla på med musik. Därför rymmer hon till Berlin med bästa vännen Julia och bosätter sig i ett ockuperat kvinnohus fullt av droger och politiska diskussioner, där frågor som ”hur ska man vara och vart ska livet ta vägen med en?” försöker pussla samman trasiga människoöden. Igenkänningsläsning för alla livsvilsna.

”Nobels testamente” Liza Marklund (Pocketförlaget) Skjutjärnsjournalisten Annika Bengtzon går på Nobelbal och blir vittne till ett mord. Hur har någon kunnat ta sig in i det välbevakade Stadshuset? Historien leder in i ett virrvarr av Alfred Nobels släktingar – men mest nytta gjorde nog boken när den gav Säpo skrämselhicka i detta mycket möjliga decemberscenario.”Pappersväggar” John Ajvide Lindqvist (Ordfront) Skräckförfattaren John Ajvide Lindqvists personer biter sig fast (speciellt den fula tulltjänstemannen Tina som ingen vill ha). Fullt av äckelinslag och snart förvandlas allt till att bli superskruvat. Alla som läst John Ajvide Lindqvists två tidigare romaner känner igen sig i skräcken/samhällsskildringen, att vi lever så nära men ändå vet så lite om varandra. Ingenting för den äckelmagade. 

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Engvall
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro