ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jag behövde inte en sekunds betänketid”

Katarina Matsson · 8 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Ungar är grejen, har Sandra kommit på sedan hon själv blev mamma. – Nu har jag mycket mer tålamod med andras ungar också. Och jag tycker inte att bajs är så äckligt heller, haha, säger hon.

Ungar är grejen, har Sandra kommit på sedan hon själv blev mamma. – Nu har jag mycket mer tålamod med andras ungar också. Och jag tycker inte att bajs är så äckligt heller, haha, säger hon. Foto: Henry Lundholm


klar

Artikellänk är kopierad

För fyra år sedan blev hon Lapp-Shakira med hela folket. Nu är Sandra Dahlberg tillbaka – efter ”bebisdvala”. Tillsammans med Nic Schröder syns hon i SVT:s ”Hej hej sommar”.

– Jag sa ja med en gång, jag behövde inte en se­kunds betänketid, säger hon.

Det var inte planerat, men i februari förra året blev hon och fästmannen, den sex år yngre ”Fame Factory”-kollegan Jimmy Jansson, föräldrar till sonen Wilmer.– Jimmy var ju bara 21 år. Jag tog väl typ fyra graviditetstest, och sedan stapplade jag in i studion och sa ”jag är med barn och jag tänker inte göra abort”. Han blev alldeles likblek. Men det tog inte så lång stund innan han kom på många fördelar med att bli farsa, säger Sandra.

Sista året har du mest varit mamma. Har du fått stå tillbaka?– Jag tror att det kommer lite av att jag är äldre, och då tänker jag att han måste få. Fast jag tänker bara så till hälften, för sedan blir jag avundsjuk och vill jobba.

Och nu vill du göra som Bert Karlsson och ge dig in i bokförlagsbranschen?– Det är väl mest planer än så länge. Jag har ju skrivit många böcker, mest barnböcker. Men efter typ tionde gången jag blev refuserad tänkte jag att ”antingen får jag lägga allting på is eller så får jag ta det här i egna händer”.

Så du är Sveriges Madonna?– Nä, alltså hon är ju pretto, haha. Hon är värsta superslampan på scen, men så ska hon skriva sådan här uppbygglig flumlitteratur för barn. Jag tycker att det rimmar illa.   

Är musiken helt lagd på is?– Nä, absolut inte. Men i och med all den här nedladdningen så törs ju bolagen inte satsa. Min dröm är ju givetvis att få vara med i Melodifestivalen igen, det är det roligaste som finns.

Vad har du och Bert för relation i dag?– Han ringer ibland och skäller på mig. Läser in meddelanden på min telefonsvarare om att jag måste skärpa mig och tänka på hållningen och inte prata så mycket.

Nic Schröder gick ju från musiken till tv till en Guldbaggenominering för sin roll i ”Hata Göteborg”. Vill du gå samma väg?– Jag skulle jättegärna göra det. Men det är väldigt sällan som folk ringer och säger ”tja, vi vill ha dig med i det här”. Så jag får väl starta en egen Dramaten också, haha.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Matsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro