ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jag betalar gärna extra för havsutsikt”

Emma Björkman · 1 Apr 2012
Uppdaterad 1 Apr 2012

Ralph Nicolaisen vann årets säsong av Biggest loser Sverige”. Han är en van globetrotter som lägger ner mycket tid på planering. I resväskan ligger alltid en bra reseguide. – Jag vill få ut mycket av ett resmål, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

 Bästa resminne...

– Jag var på en gruppresa i Australien för sju, åtta år sedan. Det är ett fantastiskt land med stor variation, mycket att se och varierad natur. Australien har allt. Vi reste runt under fyra veckor och jag hann se väldigt mycket. Jag fascineras av aboriginernas kultur och det var häftigt att snorkla vid Stora barriärrevet. Jag tycker att folk i Australien är glada och lätta att komma i samtal med. 

Värsta resminne...

– Jag har inte riktigt något sådant men när jag var på Haiti fick jag en tropisk sjukdom som gjorde att jag hade 40 graders feber i flera veckor innan läkarna kom på vad det var och kunde bota mig. Jag var på en voodootillställning på Haiti där man bland annat dansade på glas. Där åt jag kyckling som jag blev sjuk av. 

Favoritresmål...

– Jag gillar att åka till USA, kanske för att jag är uppvuxen med drömmen om USA. När jag är i Washington eller New York och ser sevärdheterna så känns det som att komma hem. 

– Jag gillar Hawaiiöarna också, det är skön stämning där och ett härligt ställe att vara på. Jag har också rest mycket i Sydostasien, jag gillar Bali för deras kultur. Det är så vackert där och det är bra standard på hotell och mat. 

Det packar jag alltid ner i resväskan...

– Jag har alltid med mig en bra reseguide och är väldigt inläst på vad jag vill göra. Jag packar också ner kläder för alla möjliga situationer, till exempel en kostym om jag går på operan. Jag vill få ut mycket av ett resmål. 

Det första jag gör på hotellrummet...

– Jag kollar att luftkonditioneringen fungerar och har jag balkong går jag ut på den. Jag betalar gärna extra för havsutsikt. Jag lägger rätt mycket pengar på att få ett bra hotell som ligger i rätt läge. 

Restipset…

– Att man ger sig tid att studera resmålet innan och tar reda på vad man vill göra. Då får man ut mest av resan, annars kan man komma hem och ha missat något. Lägg ner tid på planeringen. 

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro