ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Jag får leka på arbetstid"

Elin Bohman · 29 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Amanda Jenssen pratar inte om sin kille Dennis Lyxzén, men gärna om sin musik.

Amanda Jenssen pratar inte om sin kille Dennis Lyxzén, men gärna om sin musik. Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

Varje vecka ritar en kändis en häst.
Varje vecka ritar en kändis en häst.

Amanda Jenssen är seriös när det kommer till musiken. Men utanför jobbet vill hon att det ska vara roligt att leva. Och hon vet exakt vad som ingår i hennes egna Happyland.

Din nya skiva heter "Happyland’" Hur ser ditt eget Happyland ut?– Jag har flyttat runt mycket, så jag skulle säga att det inte handlar så mycket om var jag är, utan om vem jag är där med. Mitt happyland är där alla jag bryr mig mest om finns. Lite plus i kanten är om det finns lite schyst musik och en flaska vin.

Flyttat mycket säger du, hur bor du nu?– Jag har precis köpt en ny lägenhet och håller på att försöka sälja min gamla. Men renoveringen i nya lägenheten tar så lång tid att jag hamnat i någon slags limbo. Nu bor jag ihop med en kompis i en liten etta, vi delar en 120 säng. Enda sättet att kunna sova är att utveckla ett system där vi vänder på oss exakt samtidigt.

Det verkar som du ofta vill framstå som väldigt seriös, är det viktigt? – När det gäller min musik är jag perfektionist, pratar vi om musik vill jag gärna prata om musik. Men jag är ju inte världens mest seriösa människa, det ska vara roligt att leva. Jag får ju dessutom leka på arbetstid, kan man säga.

Om du får välja: champagne på Stureplan eller dricka öl och kasta pil?– Öl och kasta pil! Fast jag dricker inte så mycket öl längre, jag blir så himla kissnödig. Men gör gärna någon typ av aktivitet när jag går ut, som att spela biljard och ta ett glas rosévin. Eller så har jag egna fester, stora hemmafester!

Du pratar aldrig om din kille (musikern Dennis Lyxén, reds anm), varför inte?– Alla vet ju redan att jag är tillsammans med någon och förmodligen också vem det är. Men jag vill inte fokusera på den delen av mitt privatliv. Jag vill att folk ska prata om min musik och inte vem jag pussar på när jag kommer hem. Men det är ingen hemlighet.

Hur länge har du snusat?– Jag började när jag var 15, tror jag. Men jag röker inte, för jag har haft lungproblem sedan jag var 1,5 år gammal. Jag har nedsatt lungkapacitet och tar mediciner två gånger om dagen för det. När jag var tonårsrebell provade jag att röka, men det skämdes jag så himla mycket för. Det var ordagrant en dödssynd för mig.

Hur går det till när du skriver låtar?– Jag sätter mig inte vid skrivbordet och säger "nu ska jag skriva en låt". Ofta kommer idéerna lite var som helst och så spelar jag in dem på ett fickminne som jag alltid har med mig. I går kom jag på en låt medan jag borstade tänderna.

Du är vegetarian, har du någonsin fått kött-cravings?– Aldrig! Jag blev vegetarian för att jag inte kunde äta kött, jag slutade helt när jag var typ tolv. Jag petade alltid bort köttet när jag var liten. Mamma sa att jag var tvungen att äta upp, men när mamma inte tittade brukade jag kasta ut korven genom fönstret. Mamma hittade dem i rabatten sen.

Amanda om ...

… att turnera:– De är lite som ett kollo ibland. Jag har mina killar i bandet och det känns mest som vi leker ibland och så kommer turnéledaren och ropar att det är mat. Det är lite koll-känsla, även om det så klart är seriöst ibland också.

… sin medverkan i "Idol":– Jag vill inte kommentera ”Idol” alls. Jag vill fokusera på den här skivan.

… att ha lämnat Lund:– Jag saknar min familj väldigt mycket. Det första jag gör när jag kommer dit är att krama min mamma och sen äter jag spagetti och vegetarisk köttfärssås. Sen hänger jag med mina kompisar så mycket jag bara kan.

... inspirationen till nya skivan:– Jag har tänkt mycket på 30- och 40-tal, med storband och mycket rökigt blås och sådant. Jag ville att det skulle vara livekänsla, elegant men inte tillrättalagt. jag ville göra en skiva som har samma festliga anda som Cab Calloway.

klar

Artikellänk är kopierad

Elin Bohman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro