ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Jag fick hoppa från balkongen"

Petter Sundsten · 12 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Mitt i natten började svenskhotellet på Rhodos att brinna. Skräckslagna gäster fick fly undan den giftiga röken via balkongen.– Jag fick ta mig ut med mina två små barn, säger en småbarnspappa från Stockholm.Småbarnsfamilj fick fly via balkongen efter brand på svenskhotell på Rhodos

På hotell Sunwing Resort på Rhodos bor just nu 180 svenskar. Klockan 04.30 natten till måndag gick brandlarmet på andra våningen och hela hotellkorridoren rökfylldes.– Vi vaknade av röklukten. Det vällde in rök i rummet via några sprickor i dörren, säger småbarnspappan.

Han hade precis anlänt till den grekiska turistön tillsammans med sin fru och deras två barn som är ett och tre år. Det här var deras första natt på barnfamiljshotellet.

När de vaknade av röken bestämde de sig snabbt för att ta sig ut via balkongen.– Jag hoppade först. Sedan lyfte min fru över våra barn, säger han.Dagen efter är de välbehållna men omskakade av nattens händelse. Bland annat var signalen på brand­larmet så svag att de fick väcka deras grannar.

På Vings pressavdelningen säger man att det antagligen började brinna i ett linneförråd.– Det uppstod en rökutveckling och man bestämde sig för att evakuera gästerna, säger Lisa Thorngren på Ving.Några av gästerna är kritiska till att brandlarmets signal var så svag.– Vi har också hört det, men brandlarmet har gått i gång. Vi kommer att utreda det, säger Lisa Thorn-gren.

Inga personer behövde föras till sjukhus.

klar

Artikellänk är kopierad

Petter Sundsten
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro