ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Jag fick verkligen min dos av medierna"

Josefin Michanek · 6 Jul 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011
Lina Englund tycker att hon har världens bästa sommarjobb. Men så har hon jobbat upp meriterna sedan hon var tolv år gammal. 

Lina Englund tycker att hon har världens bästa sommarjobb. Men så har hon jobbat upp meriterna sedan hon var tolv år gammal.  Foto: Jörgen Appelgren


klar

Artikellänk är kopierad

SKÅDIS. Skådespelerskan Lina Englund tycker att hon har det bästa sommarjobbet. Varje dag tar hon båten från Nybrokajen i Stockholm och åker ut i skärgården för att spela utomhusteater.

I dag är det premiär för ”En herre i nöd” på Fjäderholmarna. Hur känns det?

– Nervöst. Jag tycker bara man blir mer och mer nervös med tiden. Jag har aldrig varit med i en klassisk komedi tidigare. Sen är det ju en utmaning att spela utomhus, vi konkurrerar med ljudet av måsar och båtar.

Beskriv pjäsen och din roll.

– Det är typisk Molièreanda. Historien utgår från ett ungt kärlekspar och jag spelar den unga tjejen Julie som kämpar för sin stora kärlek.

Du brukar ofta spela lite tyngre roller. Nu är det klassisk komedi med peruk och fluffiga kjolar. Är det svårt att vara skojig?

– Klart att det finns press att vara rolig, men det är samma press som att vara sann när man arbetar med ett tungt material. Det viktigaste är att ha med sig själv upp på scenen och sedan får man skissa större på tankar och känslor.

Föredrar du teater eller film?

– Jag började ju med film men på scenskolan var det en stark drivkraft att stå på scen. Nu försöker jag varva.

Du är lite av en doldis. Håller du dig medvetet undan?

– När jag började filma var jag bara tolv år och det var väldigt mycket påpassning av massmedierna. Jag fick verkligen min dos. Jag skulle säga att jag är rädd om min integritet, men jag är inte en stängd person.

Du är även känd som sångare och kompositör. Kommer du att släppa något nytt framöver?

– Jag har skrivit material till ett album tillsammans med David Shutrick men det ligger på vänt. Kanske blir det något av det framöver.

Vad ser du dig som mest: sångare eller skådespelare?

– Just nu är skådespeleriet i fokus. Jag håller inte på med titlar, det är upp till folk att bedöma om jag är en sjungande skådespelerska eller en skådespelande sångerska    

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Michanek
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro