ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Jag gillar musik och nördigt nog statistik"

Anneli Sandberg · 3 Feb 2015
Uppdaterad 3 Feb 2015

Foto: Gustav Hugosson


På lördag är det dags för första deltävlingen i Melodifestivalen 2015. Metro kommer förstås att vara på plats och bevaka allt som händer. Ett av våra ögon och öron på plats är bloggaren och Melodifestival-experten Tobias Sahlén.

klar

Artikellänk är kopierad

Hej Tobias! Du ska vara Metros bloggare och expert under Melodifestivalen. Presentera dig för våra läsare!

– Tobias Sahlén heter jag. 32-årig skärgårdsbo från Blekinge som de senaste fem åren huserat i Stockholm. Har arbetat som nyhets- och nöjesjournalist i åtta år och brinner framförallt för film och musik.

Hur började ditt schlagerintresse?

– Mitt schlagerintresse satte igång 1987 när min dagmamma en dag ville sysselsätta mig och satte på Eurovision Song Contest på videobandspelaren. Sedan var jag fast.

Vad är det egentligen som är så roligt?

– Jag gillar musik och (nördigt nog) statistik. Kombinationen kan ju knappast bli bättre för det här uppdraget.

Finns det några ögonblick under Melodifestivalen som du aldrig glömmer?

– Svår fråga. Många minnen innefattar ilska över att svenska folket inte tycker som jag. Ett starkt exempel är Andra chansen 2011 när varken Loreens ”My heart Is refusing me” eller Love Generations ”Dance alone” gick vidare. Då var bojkotten nära.

Vad ska du göra för Metro i år?

– I år ska jag göra främst två grejer. Jag ska dels tycka, analysera och raljera om allt som händer i Mellon 2015 på bloggen som finns att hitta på Metro.se. Sen ska jag även ladda upp artisterna lite grann genom att utsätta dem för den gamla godingen sanning eller konsekvens vilket ni kommer kunna följa via webb-tv.

Varför ska man inte missa allt detta?

– Om man har det minsta intresse av Melodifestivalen bör man läsa min blogg för att jag kan det här och för att jag har bra smak. Och jag är ödmjuk.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro